Sonbaharda Tatil Neden Daha Güzel Olabilir ?

Tatil için en uygun mevsimin yaz olduğu düşünülse de ekim ve kasım aylarında yani sonbaharda tatil planlayanlar da hiç az değil! Her ne kadar çevrenizdekiler siz sonbahar tatili planları yaparken hayretlerle baksa da hiç önemli değil, çünkü sonbaharda yapılan tatilin yaz aylarına göre pek çok güzel yanları da olabilir.
Sizin yıllık izniniz son bahara denk gelmiş olabilir ya da farklı nedenlerle bu ayları tercih etmiş olabilirsiniz. İşte size kendinizi daha da iyi hissetmenizi sağlayacak ve sonbahar tatili planlayarak ne kadar haklı olduğunuzu gözler önüne serecek nedenler ve Otel Tavsiyeleri:
"    Sonbaharda artık tatil sezonunun bittiği düşünüldüğünden otel fiyatlarından tutun da uçak ve seyahat biletlerine kadar her şey daha da ucuz olur. Özel tatil dönemlerine denk gelmedikçe bütçenizi güldürecek fiyatlarla karşılaşırsınız. 
"    Sonbaharın sarının her tonundan tutun da kırmızının görmediğiniz tonlarına kadar pek çok rengi sergileyen doğası ise bir başka güzel. Fotoğraf karelerini aratmayacak güzelliklere şahit olursunuz. Dökülen yaprakların hışırtıları arasında yapılan doğa yürüyüşleri, akşamüstü doğa manzarasına karşı içilen bir kadeh şarap daha da keyifli olur.
"    Yoğunluk büyük ölçüde azaldığı için tesislerde ve tatil bölgelerinde az sayıda kişi olur. Bu da size extra sessizlik ve sakinlik olarak geri döner. Kendinizle, sevgiliniz ya da arkadaşlarınızla baş başa kalırsınız. Doğanın sesini dinler, tatilin keyfine varırsınız. Ve gerçek anlamda dinlenip yenilendiğiniz bir tatil olur.
"    Bu dönemi tercih edenler çok olmadığından, hem otellerde hem de uçak ve otobüs gibi ulaşım araçlarında kolayca yer bulabilirsiniz. Yer bulmanın dışında istediğiniz şartlarda seyahat ve hayal ettiğiniz odalarda konaklama fırsatınız olur. Popüler restoranların çoğunda en uygun masa ise boş ve sizi bekliyor olacak.
"    Belki her bölgemiz için geçerli değil; ama Ege'nin güneyi, Akdeniz kıyıları ve Kıbrıs'ta deniz ekim-kasım aylarında tam kıvamında oluyor. Ilık denizde plajın ve denizin keyfi daha da güzel olacaktır. Yüksek sesli müzikler yok, okullar açıldığı için çocuklu ailelerin sayısı neredeyse hiç… Bu ne demek? Tüm plaj ve deniz sizin!
"    Güneşin zararlı ışınları, kavurucu sıcağı ise hiç yok. Yine ısıtmaya devam etse de zararlı etkileri oldukça azalmış olacaktır. Bu da sağlığınız için büyük bir avantaj. Ayrıca ne üşüyor ne de terliyorsunuz :)

"    Tarihi ve Kültürel Zenginlikleri Daha Rahat ve dolu dolu keşfetme imkanına sahipsiniz. Bazen rutini bozmak ve kültürel keşiflere çıkmak iyi gelir :=)
Bölge ve Otel Önerilerimize Gelince:
1- Sapanca
Sapanca'da Nereye Gidilir? Sapanca’ya geldiğinizde öncelikle Sapanca Gölü’nü görmelisiniz. Göl çevresinde güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz, yeşillikleri ve doğanın çeşitliliğini seyredebilirsiniz.  Sapanca merkezde bulunan ve Osmanlılardan kalan tarihi cami, han ve hamamları gezebilirsiniz. Rahime Sultan Camii ve tuğrasını ... devamı için tıklayınız

Image 1 of 1
2- Bolu .ve Çevresi
Bolu deyince aklımıza ilkbahar ve yazın Abant, sonbaharda Yedigöller, kışın ise Kartalkaya ve kaplıcaları ile dikkat çeken Karasu gelir. Her mevsim ayrı güzelliklere sahiptir Bolu. Masmavi denizin ve yemyeşil ormanların iç içe geçtiği bir
... devamı için tıklayınız. 

Image 1 of 1
3- Kapadokya
Tarihi ve turistik açıdan en önemli kentlerimizden biri olan Kapadokya’da gezip görmeniz gereken pek çok yer var. Müzelerden, yer altı şehirlerinden, kaya evlerden, mağaralardan camilere, kiliselere, hanlara kadar pek çok yer sizi bekliyor.  Derinkuyu Yeraltı Şehri’ne gidebilirsiniz. 8 katlı olan bu yer altı şehrinde, günah çıkartma bölümü, misyoner okulu gibi bölümler hala ayakta durmaktadır. Kaymaklı Kasabası’nda yer alan Kaymaklı Yer altı Şehri’ni ziyaret edebilirsiniz. Devamı için tıklayın

Image 1 of 1
4- Artvin
Bu kadar zengin doğal ve tarihi güzelliği barındıran, muhteşem Karadeniz şehri Artvin’de gezip görmeniz gereken pek çok yer var. Dolayısıyla kısa bir tatil size yetmeyebilir. Öncelikle işe Artvin’in kalelerinden başlamalısınız. Artvin’de yüzyıllar öncesinden gelen mimarileri ile Artvin (Livana) Kalesi, Şavşat Kalesi, Ardanuç (Gevhernik) Kalesi ve Ferhatlı Kalesini görmelisiniz... Devamı için tıklayın

Image 1 of 1
5- Sığacık ve Seferihisar
Seferihisar’a geldiğinizde merkezde gezebilirsiniz. Teos ve Lebedos Antik Kentleri’ni gezebilirsiniz. Eski kalıntılar sizi tarihin sayfalarına götürecek. Sanatçılar kenti olarak anılmış Teos, antik tiyatrosu ve kalıntıları sizi büyüleyecek. Karaköse Harabeleri’ni görebilirsiniz.  Yazının devamı için tıklayın


6- Ölüdeniz - Faralya ve Kelebekler Vadisi
Belcekız Plajı’na gidebilirsiniz. Buraya yaklaşık 5 dakika uzaklıkta bulunan Kıdrak Koyu’na gidebilirsiniz. Tarihi Likya Yolu’na gidebilir, yürüyüş yapabilirsiniz. Doğal sit alanı ilan edilerek koruma altına alınan Kelebekler Vadisi’ni görebilirsiniz. Kayalık vadide binlerce hatta milyonlarca kelebeği kayalıklara tutunmuş olarak görebilirsiniz. Likya yolunda yürüyüş yapmaya bayılacaksınız:) Yazının devamı için tıklayın!

Image 1 of 1
7- Kazdağları
Efsanevi İda Dağı’nın eteklerinde kurulu Yeşilyurt Köyü’ne geldiğinizde sizi daha çok tarih ve kültür dolu aktiviteler bekliyor. İda Dağı’nın tepelerinde bulunan ve gitmek için önce Küçükkuyu’ya ulaşmanız gereken Zeus Altarı’nı görebilirsiniz. Bugün yerinde sadece bir kaya parçası olan altar, ziyaretçilerin orada bulunan ağaca bağladıkları dilek çaputlarıyla bir dilek mabedi olmuş durumda. Yazının devamı için tıklayın!


8- Ağva İstanbul
Ağva, yemyeşil doğası, iki yanında akan Göksu ve Yeşilçay nehirleri, cephesinde Karadeniz'in masmavi suları ve birbirinden lezzetli balıkları ile İstanbul'un kuzeydoğusunda yer alan bir doğa harikası... Ağva otelleri ise nehir kenarında. İstanbul 'a sadece 97 km uzaklıktaki Ağva, Şile ilçesine bağlı bakir kalmış yerden biri. Yazının devamı için tıklayın!


9- Sirkeci - Sultanahmet
Sirkeci semti, konumu gereği, Osmanlı’dan kalan pek çok tarihi esere ya da mimari yapıya oldukça yakın konumda. Topkapı Sarayı’na gidebilirsiniz. Padişahların görkemli yaşantılarına burada tanıklık edebilir, tarihin sayfalarında kaybolabilirsiniz. Sirkeci Garı’nı görebilirsiniz. Osmanlı zamanından kalan pek çok türbe, cami, han ve hamam mevcut. Buraları görebilirsiniz. Yazının devamı için tıklayın!  

Image 1 of 1
10- İznik Gölü
İznik'e gelen gezginler bilmeliler ki doğal güzellik bakımından oldukça zengin bir yerdeler. Tarihi doku ve mimari açıdan fazla zengin olmasa da kültürümüz için ve doğa için oldukça iyi bir yerdir. En başta, İznik Gölü ve çevresi, muhteşem manzarasıyla görülmesi gereken yerlerin başında gelir. Şunu kesinlikle belirtmeliyiz ki, bu gölün akşam manzarası bir başkadır. Devamı için tıklayın!

Image 1 of 1