Sirkeci'de Gezilecek Yerler

Haliç'in başında yer alan Sirkeci, Tarihi Yarımada'nın içinde yer alıyor. Hem Topkapı Sarayı ve tarihi çarşılar arasındaki bölgede olması hem de eskiden İstanbul'un dünyaya açılan kapısı Sirkeci Garı'na ev sahipliği yapması nedeniyle önemli bir geçiş noktası.
Osmanlı Dönemi'nde Babıali'nin iskelesi olarak görülen Sirkeci, 1885 yılında Şark Ekspresi'nin hizmete girmesiyle ayrı bir semt olarak anılır olmuş. Günümüzde İstanbul demiryollarının ana durak noktası işlevini kısmen de olsa devam ettiren semt, tarihi yapılarıyla İstanbul'da görülmesi gereken yerler arasında.

Sirkeci'de Gezilecek Yerler

Hocapaşa Sokak
Hocapaşa Sokak, yerel lezzetleri bir arada bulabileceğiniz ender yerlerden. Sirkeci'nin Hoca Paşa Mahallesi'nde bulunan sokak, birbiri ardına dizili restoranlar ve esnaf lokantalarıyla oldukça meşhur.

Sirkeci Garı
İstanbul'daki ana tren istasyonlarından biri olan Sirkeci Garı, 1888-1890 yılları arasında II. Abdülhamit tarafından yaptırılmış fakat günümüzde ne yazık ki hizmet vermiyor. Ülkemizdeki demiryolu kullanımının geçmişini ve gelişimini gelecek kuşaklara aktarmak için açılmış olan İstanbul Demiryolları Müzesi, Sirkeci Garı'nın içinde yer alıyor. 2005 yılında hizmete açılan müzede demiryollarıyla ilgili Osmanlı Dönemi'nden kalan evrak, vesika, harita, plan projeler ile Şark (Orient) Ekspresine ait malzemeler sergileniyor. İçinde yaklaşık 300 yakın eserin bulunduğu müze pazartesi günleri hariç haftanın her günü 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Mısır Çarşısı - Eminönü'nde görmeden dönmemeniz gereken yerler arasında yer alıyor.
Yeni Cami'nin külliyeleri içinde yer alan Mısır Çarşı'sında eskiden Mısır'dan ve özellikle Kahire'den gelen mallar ve baharatlar satılırmış. Günümüzde yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan mekanda yine her çeşit baharatı bir arada bulmak mümkün. Ayrıca İstanbul'a gelen turistlerin evlerine götürebilecekleri her türlü hediyelik eşya da buradaki dükkanlarda satılıyor.

Doğubank İş Hanı
Sirkeci'nin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Doğubank İş Hanı, Hobyar Mahallesi'nde yer alıyor. Pek çok teknolojik ürün ile optik ürünün spot olarak satıldığı han her gün binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Hocapaşa Hamamı
İstanbul'daki en etkileyici mekanlardan biri olan Hocapaşa Hamamı, yaklaşık 500 yıl önce yapılmış. 2008 yılından beri bir kısmı Kültür Merkezi olarak hizmet veren yapının bir kısmı da çarşı olarak kullanılıyor.

Hodjapasha Dans Tiyatrosu - Kültür Merkezi
Hodjapasha Dans Tiyatrosu olarak hizmet veren mekan 1470 yılında Hocapaşa Hamamı olarak yapılmış ve 1988 yılına kadar da bu şekilde kullanılmış. Kesme taştan inşa edilen bina Mart 2009 yılında, çok başarılı bir şekilde restore edilmiş ve Hodjapasha Dans Tiyatrosu'na  çevrilmiş. 220 kişi kapasiteli, Hodjapasha Dans Tiyatrosu'nda özellikle yabancı turistler için özel dans ve tiyatro gösterileri düzenleniyor. Hodjapasha Dans Tiyatrosu, TUREB'in  (Türkiye Rehberler Birliği) düzenlediği yarışmada Otantiklik Dalında, "En İyi Otantik Yerel Etkinlik" ödülünü kazanmış.

Vilayet Camii
Vilayet Camii, Sirkeci'nin mimarisiyle dikkat çeken yapılarından biri. Tarihi 1344'e kadar uzanan yapı 1432 yılında Memlükler tarafından yeniden inşa edildi. 1868'de restore edilen Vilayet Camii bugünkü haline ise 2012 yılında yapılan restorasyondan sonra kavuştu.

Hobyar Camii
Hobyar Camii, Osmanlı Dönemi'nden kalma yapılardan biri. 1473 yılında Hoca Hobyar tarafından yaptırılan cami Yeni Postahane'nin arkasında, Aşir Efendi Caddesi'nin üzerinde yer alıyor.

Büyük Postane
Muhteşem mimarisiyle İstanbul'un en dikkat çekici yapılarından biri olan Büyük Postane, 1904-1909 yılları arasında ünlü mimar Vedat Tek tarafından inşa edilmiş, ilk olarak Posta ve Telgraf Nezareti olarak tasarlanmış. Daha sonra bir postaneye dönüştürülen yapı, Türkiye'nin en büyük postane binası olmuş. İçinde Türkiye'nin iletişim ve telekomünikasyon tarihiyle ilgili eserlerin sergilendiği PTT Müzesi'nin bulunduğu Büyük Postane günümüzde İstanbul Avrupa Yakası PTT Başmüdürlüğü olarak hizmet vermekte.

Sirkeci'de Nerede Kalınır:
Ünü dünyaya yayılan ve her yıl yerli yabancı binlerce turisti ağırlayan İstanbul’un, Avrupa Yakası’ndaki semtlerinden Sirkeci de, şehrin kimliğini yansıtan İstanbul Sirkeci otelleri ile pek çok turisti misafir ediyor.

İstanbul’un Avrupa Yakası’nda yer alan Fatih ilçesinin bir semti olan Sirkeci; İstanbul’un tarihine, doğal güzelliklerine, çok kültürlü yapısına birebir tanık olabileceğiniz semtlerden biri. İstanbul Sirkeci otelleri ise genellikle şehir oteli şeklinde hizmet veren oteller. Farklı ve estetik mimari yapıları, günümüz modern imkânlarına sahip ve harika dekore edilmiş odaları, odalarının sahip olduğu farklı manzaraları ile oldukça merkezi bir konumda yer alıyorlar. Sirkeci otellerinde konakladığınızda gerek kendi aracınızla gerek şehir içi ulaşımla her yere rahatlıkla gidebilirsiniz. Yarımadanın merkezinde bulunan bazı Sirkeci otelleri ise denizin hemen kenarında ve harika bir deniz manzarasına sahip. Sirkeci otellerinin restoranlarında ise Türk ve Dünya mutfağına ait pek çok farklı yemeğin tadına bakabilirsiniz. Sirkeci otelleri tarihi ve turistik seyahatlerinizin yanı sıra iş seyahatleriniz için de uygun imkânlara sahip. Uygun fiyat seçenekleri ve rezervasyon olanakları ile İstanbul Sirkeci otellerini sitemizden görebilirsiniz.

Sitemize göz atın. Sirkeci Otelleri https://kucukoteller.com.tr/sirkeci-otelleri


Sirkeci'de Nerede Yenir?

Sirkeci’de köfte denince ilk akla gelen 100 yıllık olan Filibe Köftecisi. Mekan Can Oba’nın da bulunduğu Hoca Paşa Sokağı’nın ana cadde ile birleştiği noktada yer alıyor.
Sirkeci’deki ikinci lezzet durağımız Kral Kokoreç. Büyük Postane’nin yakınında 25 yıllık bir kokoreççi.
Sirkeci'de bir sonraki lezzet durağı olarak yine Hoca Paşa Sokağı’nda çoğu kişi tarafından İstanbul’un en iyi cağ kebapçısı addedilen Şehzade Cağ Kebabı.
Sirkeci’de 1988 yılından beri hizmet veren Güvenç Konyalı da Konya mutfağının başarılı bir temsilcisi.
Galata Kulesi’nden Boğaz Köprüsü’ne uzanan eşsiz manzaraya nazır kebap keyfi yapabileceğiniz İstanbul’un en köklü kebapçılarından Hamdi Restoran da Eminönü ve Sirkeci bölgesindeki lezzet duraklarından biri.