Kıbrıs'ta Mutlaka Yapılması Gereken 13 Şey

Dünyadaki bölünmüş tek başkent olan Lefkoşa ile Kıbrıs, muhteşem güzelliklere ev sahipliği yapan bir ada ülkesi. Akdeniz'in masmavi sularının ve ılıman ikliminin hâkim olduğu topraklar, yaz ve kış, neredeyse yılın her dönemi tatil için oldukça elverişli. Türk kültürüne yakın olduğu bilinen, ama bir o kadar da farklılıkları ile güzelleşen Kıbrıs; görülmeye değer bir turizm cenneti.
Tatil planınızın Kıbrıs olduğunu duyan pek çok kişi bunu beğenmeyecek olabilir ya da çoğu internet sitesinde gitmenize gerek olmadığına dair olumsuz yorumlar okuyabilirsiniz. Ama lütfen bunlara kulaklarınızı tıkayın ve hazırlayın bavulunuzu, çünkü Kıbrıs'ta pişman olmayacağınız bir tatil bekliyor sizi.


İşte Kıbrıs'a gideceklere mutlaka yapmasını önerdiğimiz 13 şey:

"    Kıbrıs'a gittiğinizde yapılacak ilk şey şüphesiz ki alışveriş. Dünyaca ünlü pek çok markanın envai çeşit ürününü ve cezbedici kokularıyla parfümleri, ülkemizden çok daha ucuza bulabilirsiniz. Yani tatil için ayrı, alışveriş için ayrı bütçe planlamalısınız.
"    Alışverişten sonra akla gelen tek şey Kıbrıs'ın eğlenceli ve hareketli, dillere destan gece hayatı. Bölgede çok sayıda eğlence merkezi, gece kulübü ve bar var. Buralarda sabahın ilk ışıklarına kadar eğlencenin dibine vurabilirsiniz. Çok tarzım değil, deseniz bile bir gece keyfini çıkarmakta fayda var.



"    Girne - Güzelyurt Yolu üzerinde, Ortadoğu'nun en büyük silah kaçakçısı ve ironik şekilde hem de avukat olan İtalyan asıllı Pablo Pavilides'in vadi üzerine yaptırdığı Mavi Köşk'ü var. Gezilecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz. Köşkten her yer görülüyor ve günah çıkarma odası tamamen aynalarla kaplı.
"    Girne marinasını ve civarındaki Venedik evlerini görmelisiniz. Manzara da muhteşem.
"    Ada, kumarhaneleri ile de oldukça ünlü. Duymayanımız yoktur herhalde. Bir akşamlık küçük deneyimden bir şey olmaz! Şansınızı bir deneyin, olmazsa aşkta kazanırsınız!
"    Kıbrıs'ta güneşin ve denizin keyfini çıkarmak bir yana mutlaka tekne gezisine çıkmalısınız. Civar koyları ve mavilikleri keşfetmek huzur verebilir, hem de bir önceki hareketli gecenin yorgunluğunu alır.


"    Evinin küvetinde Rumlar tarafından katledilen Mürüvvet Hanım ve çocuklarının evi olan bugünkü Barbarlık Müzesi, adanın geçmişini en iyi anlatan tarihi yerlerden biri. Mutlaka görün.
"    Yalnız, Kıbrıs deyince akla gelen en lezzetli şeylerden Hellim peynirini unutmayalım. Güzel bir sabaha Hellim peynirli bir ada kahvaltısı ile başlamayı ihmal etmeyin.
"    İsterseniz limanı yürüyerek de baştan aşağı dolaşabilirsiniz, ama bisiklet kiralayarak daha da eğlenceli olabilir. Fotoğraf makinenizi ve şapkanızı unutmayın!



"    Yöreye özgü Lefkara işi diye bilinen, kadınların el emeği danteller ve işlemeler satılıyor. İlginizi çekebilir, kendinize sevdiklerinize anı olarak satın alabilirsiniz.
"    Şeftaliyle hiç ilgisi olmayan Şeftali Kebabı, adada oldukça ünlü. İsterseniz bir yemek molasında damaklarınızı, bu farklı kebapla tatlandırabilirsiniz.
"    Adada, alkol ve sigara da ülkemize ve pek çok yere göre oldukça ucuz. Bolca satın alabilirsiniz.
"    Yiğitler Burcu Parkı'na gidin. Ortasından sınır geçiyor ve adayı ikiye bölüyor. Yaklaşık on metre ötesi Rum kesimi. Dünyada nadir görülen ilginç yerlerden biri.



Kıbrıs'ta Konaklama Önerisi: Gillham Vineyard Hotel https://kucukoteller.com.tr/gillham-vineyard-hotel