Kaz Dağları'nda Yapılacak 10 Alternatif Program

Uzun süredir gece gökyüzündeki yıldızları görmüyorsun değil mi? Ya da yeşilliklerin çevrelediği toprak yoldan geçmeyeli sence de çok olmadı mı? Tepeler arasından görünen mis gibi Ege Denizi'ni içine çekip, gerçek bir ayran içmekten bahsedip seni üzmeyi ise hiç istemiyoruz aslında ama elimizde değil! Çünkü biz Ege'nin en güzel rotası Kaz Dağları'ndan ve onun güzeller güzeli köyleri ile tatil beldelerinden bahsetmek istiyoruz.
Son yıllarda adını sıklıkla duyduğumuz Kaz Dağları, Edremit Körfezi'nin güneyinde Balıkesir ve Çanakkale illerinde yer alan bir dağ grubu aslında. Ama son yıllarda bu dağın eteklerine kurulu köyler ve tatil beldeleri ile bir dağdan çok hepimizin merak ettiği bir tatil rotasına dönüşmüş durumda… Güzelliği dillere destan olan rotayı merak edenlerden biri de sensen farklı tatil programları hazırladığımız listeye kesinlikle göz atmalısın!



1- Adatepe Köyü ve Ayvacık
Ünü günden güne artan Adatepe Köyü ve Ayvacık senin için ilk önerimiz. Çanakkale'ye bağlı olan Ayvacık ile onun şirin köyü Adatepe, sıcacık insanları ve bozulmamış doğal güzelliği ile Kaz Dağları tatiline keyif katacak en güzel noktalardan. Sen de bu yaz kendine bir güzellik yapıp bu bölgeye bir çıkartma yapabilirsin. Otel rezervasyonunu Ayvacık'ta yapıp, bir gününü de Adatepe Köyü'ne ayırabilirsin mesela… 1989 yılında SİT alanı ilan edilen köyün tarihi boyunca Truva, Leleg, Midilli, Pers, Roma, Selçuklu ve Osmanlı'nın hakimiyeti altına girdiği biliniyor. Osmanlı döneminde Türkler ve Rumların bir arada yaşadığı köyde, o yılların izlerini taşıyan evler bulunuyor. Son yıllarda nüfusun bir hayli az olduğu bölge son yıllarda kimliğini yeniden parlatıyor. Son yıllarda gezginlerin merceği altına giren köyün ev sahipliği yaptığı Zeus Altarı'nın bu şöhretteki payı da büyük elbette! Eğer sen de mitolojik hikayeleri seviyorsan Ayvacık ve Adatepe tatilinde ünlü altara çıkabilir, manzaranın tadını çıkarabilirsin. Köy sokakları arasında yolunu kaybederken harika kareler çekebilir, Türklerden ve Rumlardan izler taşıyan mutfağın enfes tatlarını deneyebilirsin.

Adatepe Otelleri için linke tıklayın! Önerimiz bizim de çok beğendiğimiz Hunnaphan Otel.

2- Yeşilyurt Köyü ve Ayvacık
Ayvacık tatil programına ekleyebileceğin bir başka rota da Yeşilyurt Köyü… Hatta yeterince vaktin varsa Adatepe'yi de dahil edip üçünü bir araya getirerek tatil keyfini katlayabilirsin. Kuzey Ege'de görülmesi gereken yerlerin başında gelen Yeşilyurt Köyü ve Ayvacık'ta tatil planı yaparsan hem çevredeki sahillerde deniz tatili yapmanın hem de köy çevresindeki tarihi izleri keşfetmenin tadını çıkarabilirsin. Adatepe'den farklı olarak Yeşilyurt Köyü'nde konaklama yapmanı da öneririz. Çünkü köyde muhteşem mimarileriyle dikkat çeken pek çok butik otel bulunuyor. Yine Rumlardan ve Türklerden izler taşıyan köy için zeytinyağının yeri ayrı. Bu sebeple köyde geçirdiğin zaman süresince zeytinyağlı lezzetlerin tadını çıkarmayı ihmal etme. Köy içerisinde bir de müze bulunuyor. Bölgeden çıkan etnografik eserlerin sergilendiği Köyden Kente Teknoloji Müzesi'nde, bazı objelerin uğradığı teknolojik değişimleri de görebilirsin.

Yeşilyurt Köyü ve Kazdağları Otel Önerileri için linke tıklayın!



3- Edremit ve Zeytinli
Körfeze ismini veren Edremit ve onun en huzurlu köşesi Zeytinli bu yaz seni bekliyor! Eğer bu yaz ihtiyacın olan şey sınırsız huzursa ve şehrin stresinden uzaklaşmak istiyorsan Edremit ve Zeytinli'de kendine harika bir tatil programı yapabilirsin. Akçay ile Edremit arasındaki küçük bir mahalle olan Zeytinli, biliyorsun ki son yıllarda bir hayli popüler. Özellikle huzur arayan gezginlerin tercih ettiği bölgenin bu kadar ünlü olmasındaki en önemli etkenlerden biri de son birkaç yıldır popüler olan Zeytinli Rock Festivali. Her yıl rock müziğin en önemli isimlerini ağırlayan festival sahil kenarına kuruluyor ve festival sevenlere gerçek bir müzik deneyimi yaşatıyor. Eğer sen de sıkı bir rock müzik tutkunuysan tatilini festival zamanına denk getirip hem kaliteli müzik dinleyip hem de sakin plajlarda gönlünce güneşlenebilirsin.

Konaklama Önerileri için linke göz atınız: https://www.kucukoteller.com.tr/edremit-otelleri



4- Burhaniye ve Gömeç
Balıkesir kıyılarında, birbirine yalnızca 18 km mesafede yer alan iki güzel Burhaniye ve Gömeç de Kaz Dağları'nda tatil programı yapabileceğin keyifli noktalar. Sarı sıcak kumları ve yeşillikleriyle ünlü bu iki tatil beldesi de tıpkı Edremit gibi Kuzey Ege'nin sakin tatil beldelerinden. Genellikle şehir hayatından bunalanların tercih ettiği bölgede sen de huzur bulabilirsin. Sahillerin bir başka güzel olduğu Burhaniye ve Gömeç'te serin Ege Denizi'nin tadını bol bol çıkarabilirsin. Bölge mutfağında zeytinyağının önemli bir yere sahip olduğunu hatırlatalım. Akşamüzeri olduğunda kendine deniz manzaralı bir restoran seçip zeytinyağlı mezelerin ve taze balıkların tadına bakmadan dönme deriz!

5- Küçükkuyu ve Assos
Bu kez seni dünyanın oksijen oranı en yüksek yerlerinden biri olan Küçükkuyu ile bohem Egeli Assos'a davet ediyoruz. Eğer Kaz Dağları tatillerinin vazgeçilmezi olan bu ikiliyi henüz görmediysen bu davete mutlaka karşılık vermelisin. Bulunduğu konum sayesinde muhteşem mağaralara ve koylara ev sahipliği yapan bu topraklarda denizin tadını çıkarman garanti! Ancak bundan daha önemlisi oksijeni bol bir enfes ortam ile sağlıklı bir mutfak seni bekliyor. Özellikle geçimini zeytinden balıkçılıktan sağlayan Küçükkuyu'da, denediğin her lezzet uzun süre aklından çıkmayacak. Bizim önerimiz ise zeytinyağlı olan her şeyin tadına bakman! Çünkü Türkiye'nin en güzel zeytinyağları buradan çıkıyor! Küçükkuyu'da oksijene ve enfes tatlara doyduktan sonra ise Assos'ta keşfedebileceğin pek çok güzellikle karşılaşacaksın. Antik Liman, Kadırga Koyu, Behramkale ve Assos Antik Kenti'nin Assos'ta gezilecek yerlerin başında geldiğini de buraya not düşelim.

Küçükkuyu Otel Önerilerimiz https://www.kucukoteller.com.tr/kucukkuyu-otelleri
Assos Otel Önerilerimiz: https://www.kucukoteller.com.tr/assos-otelleri

Fotoğraf: Olive Odore Palace Hotel'den...



6- Ayvalık ve Cunda Adası
Sıra bizim Kaz Dağları'ndaki favorimiz olan Ayvalık ve Cunda Adası'na geldi! Hem Ayvalık hem de Cunda Adası Kaz Dağları'nda tatil yapanların mutlaka görmesi gereken en güzel yerlerden. Tertemiz sahilleri ve tarihi mekanları ile Ayvalık'ı ve sımsıcak insanlarıyla Cunda Adası'nı ziyaret ettiğinde sen de bize hak vereceksin. Tatilin boyunca gündüz Sarımsaklı sahillerinde yüzmeni, akşam olduğunda ise Cunda'ya nam-ı diğer Alibey Adası'na geçmeni tavsiye ederiz. Çünkü Ayvalık'ın sahilleri, Cunda'nın ise gece hayatı çok güzel! Ayrıca bölgedeki en güzel koyları gezmek istersen Ayvalık'tan kalkan tekne turlarına da katılabilirsin. Cunda'da ise papalina balığını limandaki restoranlarda yemeni üstüne de Taş Kahve'de mis gibi bir Türk kahvesi içmeni tavsiye ederiz.

Konaklama Önerileri için linki ziyaret ediniz: https://www.kucukoteller.com.tr/ayvalik-otelleri
Cunda Otel Önerilerimiz: https://www.kucukoteller.com.tr/cunda-adasi-otelleri



7- Edremit ve Ören
Herkesin bilmediği hem sakin hem de sımsıcak tatil beldelerinde tatil yapmak ister misin? Cevabın "evet" ise seni Kuzey Ege'nin sakin kıyılarından Edremit ve Ören'e doğru alalım. Bir kere burası Kaz Dağları'nın tam karşısı nasıl güzel ve sımsıcak olmasın ki! Tatilinin ilk günleri için Edremit'te şirin bir otelde yer ayırtabilirsin. Edremit'ten güneydoğu yönüne doğru gittiğinde tüm güzelliği ile Ören karşılayacak seni! Her ikisinde de şehrin keşmekeşinden uzaklaşmak, kendinle baş başa kalmak mümkün. Son yıllarda üst üste birkaç kez eğlenceli tatiller yaptıysan bu kez gerçekten dinlenmeyi deneyebilirsin. Bunun içinse olman gereken en doğru yerde, Edremit ve Burhaniye'desin!

Konaklama Önerileri için linki ziyaret ediniz: https://www.kucukoteller.com.tr/edremit-otelleri

8- Atınoluk ve Güre
Kaz Dağları Milli Parkı'nın hemen yanı başında olmaya ne dersin? Üstelik Kaz Dağları'nın en güzel sahillerine ev sahipliği yapan Altınoluk da yaklaşık 15 km uzağında olacak! Eğer bu fikir seni de bizim kadar heyecanlandırıyorsa Kaz Dağları tatil programın için Altınoluk ve Güre ikilisini tercih edebilirsin. Her ikisinde de bol oksijen ve eşsiz Ege Denizi sana hep eşlik edecek. Üstelik Güre'de ve Altınoluk'ta gezilecek pek çok yer de seni bekliyor. Sarıkız Kaz Dağı Etnografya Müzesi, Kaz Dağları Milli Parkı ve kaplıcalar Güre'de görmen gereken yerlerden bazıları... Altınoluk'ta ise Antandros Antik Kenti, Hasan Boğuldu Şelalesi, Tahta Kuşlar Etnografya Müzesi ve Narlı Köyü'nü mutlaka görmelisin!

Altınoluk Otel Önerisi için linke tıklayın!



9- Behramkale ve Assos
Kaz Dağlarında yapılacak en güzel şeylerden biri de Behramkale ve Assos tatili planlayıp Kuzey Ege'nin kendine has ruhuna ortak olmak! Özellikle aynı yerde tatil yapıp çevresindeki güzellikleri keşfetmek istersen Assos senin için biçilmiş kaftan! Tatilin için Assos'un birbirinden güzel butik otellerinden birinde yer ayırtıp hem Assos'un hem de çevresindeki güzellikleri rahatça keşfedebilirsin. Assos'ta gezilecek yerler arasında özel bir yere sahip olan Behramkale Köyü'nü ziyaret etmek de bu tatilin en güzel anılarından biri olacak! Koruma altındaki köyde yalnızca 150 hane bulunuyor ve yıllara meydan okuyan yapıla, ziyaretçilere köyün tarihi hakkında ipuçları veriyor. Bir Osmanlı köyü olan Behramkale'deki evlerin pek çoğu o dönemin mimarisini yansıtıyor. Ancak bu köyün tek alametifarikası enfes yapılar değil elbette! Köyün tepesinde konumlanan ve Midilli Adası'na bakan antik kent de tarih seven gezginlere unutulmaz bir deneyim vadediyor.

Assos'taki diğer öneriler için Assos Otelleri linkine tıklayın!



10- Güre, Zeytinli ve Akçay
"İki destinasyon yetmez, üç olsun!" diyenler için de bir önerimiz var! Güre, Zeytinli ve Akçay'ı aynı tatilde buluştursan sence de harika olmaz mı? Üstelik hepsi birbirine çok yakın mesafelerde konumlandığından ulaşım konusunda endişelenmene de gerek kalmaz. Bu üçünün bir arada olduğu bir tatilde elbette pek çok deneyim seni bekliyor. Güre'de Kaz Dağları Milli Parkı'nda oksijen depoladıktan sonra ister serin Ege Denizi'ne dalarsın istersen kaplıcalarda yaşam enerjini yenilersin. Zeytinli'de ise huzurun tadını çıkarabilir, yerel halkın arasına karışıp birkaç günlüğüne dışarıdaki dünyanın hızını unutabilirsin. Doğanın en güzel renklerini bir araya getiren Akçay'da ise hem eğlencenin hem de denizin adını çıkarabilirsin.