İzmir'e 2 Saat Mesafede Gidilecek 5 Bahar Rotası

Bahar gelirken tatil planlarına başlamanın tam zamanı! Sıcak günlerin, güneşin parıltısının ve yeşillenen dalların bizi karşılamasına sayılı günler kaldı. Hal böyle olunca kısa tatil kaçamakları yapmanın, yakınlarda bir yerlerde olup renkli günler geçirmenin vakti de geldi. Biz de bu kez İzmirliler için bahar aylarında ziyaret edebilecekleri en güzel yerleri araştırdık ve İzmir'e en fazla 2 saat uzaklıkta bulunan doğa harikası destinasyonları bir araya getirdik.

1- Alaçatı
İzmir'in hatta Türkiye'nin en canlı tatil beldelerinden Alaçatı; cıvıl cıvıl sokakları, sohbetlerin kahkahalara dönüştüğü sofraları ve eğlencenin sabaha kadar devam ettiği mekanlarıyla her daim tatillerin vazgeçilmez adresleri arasında. 12 ay boyunca rengarenk olan Alaçatı sokaklarının, bu güzel tatil kasabasının sıklıkla tercih edilmesindeki payı büyük elbette! Sen de eğer İzmir'de yaşıyorsan en az bir kez Alaçatı'yı ziyaret etmişsindir eminiz. Ama her yıl yeni mekanların açıldığı bu benzersiz tatil beldesini kaç kez ziyaret edersen et, tadı hep damağında kalacak deneyimler yaşayabilirsin.
Alaçatı'ya Baharda Neden Gitmeli?
Alaçatı, baharda ziyaret edebileceğin en güzel rotaların başında geliyor. Çünkü yaz ve sonbahar aylarında bir hayli kalabalık olan Alaçatı sokakları, baharda daha sakin oluyor. Sen de bu sayede sakin sokakların keyfini doyasıya çıkarabilirsin. Yaza hazırlanan mekanlarda yer bulma sıkıntısı yaşamadan Ege lezzetlerinin tadına bakabilirsin. Hatta tatilini Alaçatı Ot Festivali'ne denk getirip rengarenk tezgahlardan alışveriş yaparak ve sıra dışı etkinliklere katılarak festival coşkusuna ortak olabilirsin. Festival, bu yıl 5-7 Nisan arasında gerçekleşecek. Takvimine işaretlemeyi ve planını ona göre yapmayı unutma!
Alaçatı Otel Konaklama Önerisi için https://kucukoteller.com.tr/alacati-otelleri

2- Kuşadası
Kuşadası, İzmir'de mi, yoksa Aydın'da mı? Elbette Kuşadası, Aydın'a bağlı bir ilçe… Ancak İzmir'e öyle yakın ki birçokları tarafından bu sorunun cevabı hep karıştırılıyor. Peki İzmir'e bu kadar yakınken bu bahar aylarında Kuşadası'nı keşfetmeye ne dersin? Evet diyorsan şimdiden uyaralım: Kuşadası'nda gezip görülecek, keşfedilecek çok yer var. Bu yüzden yanına rahat ayakkabılar ve kıyafetler almayı unutma!
Kuşadası'na Baharda Neden Gitmeli?
Kuşadası da tıpkı Alaçatı gibi yaz aylarında bir hayli kalabalık oluyor. Bu sebeple tatil kasabasını keşfetmek için en güzel zamanlar ilkbahar ayları… Mesela Efes Harabeleri'ni huzurlu bir atmosferde ziyaret etmek istemez misin? Ya da Meryem Ana, Zeus Mağarası, Güvercinada ve Kuşadası Milli Parkı gibi Kuşadası'nın gezilecek en güzel yerlerini kalabalıklaşmadan görmek? Kim istemez ki! Çiçeklenen Kuşadası ağaçlarını görmek ve çarşaf gibi denizin üstüne düşen gün batımını izlemek için bile Kuşadası'na baharda gidilir. Bize kulak verip bu bahar Kuşadası'na bir şans vermelisin kesinlikle. Pişman olmayacağını garanti ediyoruz!
Kuşadası Otel Konaklama önerisi için https://kucukoteller.com.tr/kusadasi-otelleri

3- Manisa
Bu yıl bir değişiklik yapıp baharda bedenini şımarmaya ne dersiniz? O halde seni İzmir'den Manisa sınırlarına doğru alalım. Yaşam enerjini yükseltecek Manisa kaplıcaları şehrin stresinden yorulan bedenini şımartmak için seni bekliyor çünkü… Manisa sadece kaplıcaları ile değil; yüzyıllardan beri medeniyetlere ev sahipliği yapan verimli topraklarındaki gezilecek yerleriyle de ünlü…
Manisa'ya Baharda Neden Gidilmeli?
Turgutlu, Salihli, Soma ya da Kula… Manisa'nın neresine gidersen git, farklı özelliklere sahip termal kaynaklara sahip tesisler seni bekliyor. Bu yüzden yaz aylarında sıcak, kış aylarında ise soğuk olan Manisa'ya termal tatil amacıyla gelenler, ilkbahar ve sonbahar aylarını tercih ediyor. Sen de yaz başlamadan cildini yenilemek, bedenine ihtiyacı olan özeni göstermek istersen bahar bitmeden Manisa kaplıcalarının kapısını çalabilirsin. Tüm bölgelerdeki kaplıcaların farklı farklı yararları olduğundan, gitmeden önce sıkı bir araştırma yapmanda fayda var. Termal sularda huzur bulduktan sonra ise baharda yeşillenen Manisa'nın ören yerleri seni bekliyor. Spil Dağı eteklerine kurulu Milli Park, Manisa Kalesi ve Ağlayankaya'nın Manisa'da gezilmesi gereken yerlerin başında geldiğini buraya not düşelim. Unutmadan Manisa'ya baharda geldiğin için çok şanslısın! Manisa'nın ünlü Mesir Macunu Festivali, mart sonunda yapılıyor çünkü… Hazır gelmişken baharın gelişini ve bereketi simgeleyen bu eğlenceli festivale katılabilir, birbirinden renkli gelenekleri izleyebilirsin. Festival sırasında dağıtılan mesir macunlu şekerlerden hem kendin hem de sevdiklerin için almayı da unutma!
Manisa Otel ve Konaklama önerisi için https://kucukoteller.com.tr/manisa-otelleri

4- Şirince
Maya takvimine göre dünyanın sonu gelse de yok olmayacak bir kara parçası, sokak aralarının trafiğe kapalı olduğu bir köy ve pek çoklarına göre İzmir'in en güzel köşesi Şirince… Hakkında ne kadar yazılıp çizilirse çizilsin, güzelliğini anlatmak için hep bir şeyler eksik kalıyor bu güzeller güzeli Ege köyünün… Maya takvimi sebebiyle son yıllarda yıldızı günden güne parlayan bu şirin köy, henüz görmeyenlerin çok şey kaçırdıkları eşsiz bir yer. Eğer sen de onlardan biriysen, üstelik bir de İzmir'de yaşıyorsan bu bahar rotanı Şirince'ye çevirmek için geç kalma!
Şirince'ye Baharda Neden Gitmeli?
Tıpkı İzmir'deki diğer tatil beldeleri gibi Şirince de yaz boyunca hem yurt içinden hem de yurt dışından gelen yüz binlerce ziyaretçi sebebiyle oldukça kalabalık oluyor. İlkbahar aylarında yeni yeni hareketlenmeye başlayan köyü ziyaret etmek için en doğru zamanlar da haliyle mart, nisan ve mayıs ayları oluyor. Köyü bu kadar özel kılan sebeplerin başında Nesin Matematik Köyü ve Tiyatro Medresesi geliyor. Her ikisi de Şirince'de mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Tiyatro Medresesi'nin kampları genellikle yaz aylarında oluyor. Ancak bahar aylarında bir hayli sakin olduğundan ziyaret edip medresede yapılan etkinlikler hakkında bilgi alabilirsiniz. Aziz Nesin'in en güzel mirası Matematik Köyü'nde ise mart, nisan ve mayıs aylarında çeşitli programlar ve workshoplar yapılıyor. Eğer yeteri kadar vaktin varsa gitmeden önce takvime bakıp bu etkinliklerden birine katılabilirsin.
Şirince Otel önerileri için https://kucukoteller.com.tr/sirince-otelleri

5- Seferihisar
Şehir hayatının stresinden uzaklaşmak, gittiğin yerde huzur bulmak istersen Seferihisar, tüm misafirperverliği ile yanı başında seni bekliyor. Türkiye'nin ilk yavaş şehri olma özelliğini taşıyan Seferihisar, bu unvanın hakkını fazlasıyla veriyor. Hem sakin yaşamı hem de slow food mottosunu benimseyen mutfağıyla Seferihisar, sakinliğine rağmen ziyaretçilerine yapılacak pek çok aktivite ve deneyim de sunuyor. Eğer sen de bir süredir sağlıklı bir yaşama adım atmak ve farklı deneyimler yaşamak istiyorsan; bu bahar Seferihisar ziyareti yapmak harika bir fırsat olabilir! Bizce plan yapmak için daha fazla geç kalma…
Seferihisar'a Baharda Neden Gitmeli?
Seferihisar'a dört mevsim boyunca gidebilirsin elbette… Ama baharın uyanışına, yavaş şehir ödüllü bir yerde tanık olmak sence de harika olmaz mı? Üstelik Seferihisarlılar da ziyaret için en güzel zamanların bahar ayları olduğunu söylüyor. Bahar aylarında Seferihisar'da yapabileceğin pek çok şey var. Mesela gün batımını Seferihisar'ın şirin mahallesindeki meşhur değirmenden izleyebilir ya da Seferihisar'ın birbirinden güzel köylerinde doğanın yeniden uyanışına tanık olabilirsin. Bahar ve doğa demişken Orhanlı Köyü'ndeki Doğa Okulu'nu da Seferihisar'da gidilecek yerler listene eklemelisin. Okulda hem araştırmacılar hem de köylüler tarafından doğa hakkında bilgilerin aktarıldığı eğitimler düzenleniyor. Eğer ziyaret tarihlerine denk getirebilirsen bu eğitimlerden birine katılabilirsin. Ama asıl önerimiz şu: Okulun Hıdrellez şenliklerine kesinlikle katılmalısın. Baharın yeniden uyanışını kutlamak için yapılan Hıdrellez Doğa Bayramı, 5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleşiyor. Eğer gitmek istersen 2 gün boyunca devam eden atölyelere katılmak için arayıp bilgi almayı unutma!
Doğa Okulu İletişim: 05076668676
Seferihisar ve Sığacık Otel önerileri için https://kucukoteller.com.tr/seferihisar-otelleri


İzmir'in çevresindeki bu rotalar, hem gezilecek yerler hem de yapılacak aktiviteler konusunda ziyaretçilerini mutlu etmeyi başarıyor. Eğer senin de önümüzdeki bahar için hala bir planın yoksa İzmir'in çevresindeki bu özel köşelerde yerini ayırtmak için geç kalma!