Bursa Gezi Rehberi

Türkiye'de, ihtiyaçlarımıza en çok cevap veren şehridir Bursa. Tarımdan tutun turizme, sanayiden tutun ticarete, doğadan tutun modernliğe, her yönüyle çok fonksiyonel bir şehirdir Bursa. Çağdaşlıktır Bursa, aynı zamanda tarih de kokmaktadır; Doğaldır Bursa, aynı zamanda gelişmiştir de. Bu şehirde tüm ihtiyaçlarımıza cevap bulacaksınız. Eski ve köklü tarihi ile doğasıyla turizmi ile birbirinden leziz mutfak kültürüyle Bursa size unutulmaz anlar yaşatacaktır. Ülkemizin hem en gelişmiş şehirlerinden hem de en tarihi şehirlerinden biridir Bursa. Çok yakın bir zamanda ülkemizin Avrupa Birliği Standartlarına en uygun şehri seçilmiştir. Bursa dünyanın yaşanılabilecek ilk otuz şehri arasında 28. sıradadır.  Sadece bu yönüyle bile gelinip görülmeye değerdir Bursa.

Turizm açısından mı değerlendirmek istiyorsunuz, yaz turizminden tutun doğa turizmine, kış turizminden tutun deniz turizmine, kültür turizminden tutun konferans turizmine her türlü turizm türünü Bursa'da görebilmektesiniz.

Farklı lezzetler mi tatmak istiyorsunuz, buyurun gelin Bursa'ya. Tadına doyulmayan leziz İskender Kebabı ile birlikte enfes İnegöl köftesi, enfes Kestane Şekeri, enfes sebze ve meyveler ve daha nice yöresel yemekler hepsi Bursa'da.

Temiz hava mı almak istiyorsunuz, buyurun bu yeşil şehre. Geniş ve gür ormanlarıyla, doğasıyla ve güzel havasıyla sizleri bekliyor Bursa. Ülkemizin sanayisini yakından mı görmek istiyorsunuz, buyurun Bursa'ya. Üretim yerlerini ve dev fabrikaları görün.

Bursa Kultur Park

Tarihin derinliklerinde kaybolmak mı istiyorsunuz, buyurun Bursa'ya. Osmanlılardan ilk altı padişahın kabri burada bulunmaktadır. Onlarca türbe ve külliye buradadır, kütüphaneler ve üniversiteler medreseler buradadır. Tarihimize ait ve başka kültürlerin tarihine ait onlarca ziyaret edilecek yer Bursa'da bulunmaktadır.

İddia ediyoruz ki, gerek yerli ve gerekse yabancı turistler Bursa şehrini ziyarete geldiklerinde 2-3 günlük bir gezi yeterli olmayacaktır ve hatta buraya tekrar gelmek isteyeceklerini belirteceklerdir.

BURSAYA NASIL GİDİLİR
Ülkemizin en yoğun yerlerinden biridir Bursa ve dolayısı ile bu çok fonksiyonlu şehre birçok farklı yönden ulaşabilirsiniz. Marmara bölgesinde bulunan şehir Balıkesir ve Yalova ile çevrilmiştir. Kuzeyinde ise Marmara denizi ve İstanbul bulunmaktadır. Deniz yolu, kara yolu ve havayolu ile gelinebilir. Hemen hemen her saat ve hatta her yarım saatte bir İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir gibi yerlere sürekli otobüs seferleri vardır. Deniz ulaşımı olarak İDO ve BUDO kullanılabilir. Hava ulaşımı açısından ise oldukça yoğundur Bursa. Deniz Uçağı ve Helitaksi gibi gelişmiş ve özel hava ulaşım araçları sayesinde daha farklı bir tazrda yolculuk yapabilirsiniz. Bunun dışında tarifeli uçaklar oldukça sıkça inip kalkmaktadır Bursa'ya.

Bursa Karagoz Muzesi
BURSADA NE YENİR
Her yönden olduğu gibi yemek ve mutfak yönünden de Bursa şehri ve Bursa mutfağı oldukça çok fonksiyonludur. Gerek Türk mutfağı gerek Dünya mutfağı ve gerekse Anadolu mutfağından birçok lezzet Bursa'da karşımıza çıkmaktadır. Kahvaltı mekânlarının onlarca çeşidi, köftenin birçok çeşidi, ev yemeklerinin bir sürü çeşidi, tatlıların Bursa'ya hası bu şehirde bulunmaktadır. Bursa Kestane Şekeri, Bursa Kemalpaşa Tatlısı, Cantık denilen Bursa'ya has bir pide, Tahinli Pide ve tabi dünya markamız Bursa İskender Kebabı ile İnegöl köftesi ve yöresel yemekleri ile Bursa bize unutulmaz anlar yaşatıyor. Tekrar tekrar kendisine uğramamızı nasihat ediyor.

Bize göre beğendiğimiz iyi kahvaltıcılar,
1- Zennup
2- Uzay pastanesi
3- Falez cafe
4- Cumalıkızık Taş Ev
5- Tirilye Çamlı Kahve harika bir seçenek olabilir.
6- Saitabat köyü kadınları dayanışma derneği'nde kahvaltı.
7- Mudanya'da Giritli Elini.
8- Hem kahvaltı hem de akşam yemeği için Yirmibir masa da harika bir seçenek. Kahvaltısı ayrı bir efsane akşam yemeği ayrıdır.

Öğlen nerede atıştıralım derseniz, not edin!
Eğer et ve türevlerini yemek istiyorsanız uğrayacağınız en meşhur yerlerden bazıları Mavi Dükkan yani İskender olmalı, diğeri Cemal Cemil Usta Uludağ Kebapçısı, bir de Yeşil Pideli Köfte tavsiye edilir.
Namlı ciğerci, Ömür İnegol köfte, Çiçek ızgara, Uzan et, Akay çiğ börek mantı, öğlen yemeği için Heykel, Ulucami civarındakiler için güzel mekanlar.
Kozahan da kahve.
Ülkü pastanesi (Ulucami karsısında) özellikle kestaneli kurabiyesi.
Kültür Park içerisindeki Selçuk Restoran da mutlaka ziyaret edilmeli.
Tarihi Muradiye fırınından Tahinli pide ve Abdal fırınından Bursa Simidi, Ulus pastanesinden Kestane şekeri.
Uzay pastanesinin çilekli babaroski'si ve muzlu babaroski'si ile şeker ilavesiz pasta ve dondurmalarını denemelisiniz.
Pazaryeri'nde Kardeşler pide'de cantık yemezsen Bursa'ya gittim dememelisin..

Bize göre En iyi Akşam Yemeği
1- Kaburga Et Lokantası
2- Pronto Cafe
3- Calypso (balıkçı)
4- Balıkçı Rıza
5- Trilye de ki balık restaurantları
6- Mudanya'da Giritli restoranı öneririz balık için. Çok çeşit ve her daim taze mezeleri ile bir numaradır.
7- Mudanya Arnavutköy'de Erol Balık.

Deneyim yaşamak isterseniz;
1- Teleferik ile Uludağ, Teleferik ile çıkılıp Sarıalan'da kendin pişir kendin ye yapmak da iyi fikir. Arkasından göller bölgesinden Bakacak bölgesine yürüyüş
2- Uluabat gölü & gölyazı ziyareti.
3- Nilüfer zamanı karacabey longozu gezi rotanız olsun.


Bursa Kozahan

BURSADA GEZİLECEK YERLER
Bu şehirde gezilecek yerler saymakla bitecek gibi değildir. İlk olarak tarihi ve kültürel yerlerden başlamak gerekirse, Ulu Cami, Yeşil Cami ve Yeşil Türbe, Koza Han, Muradiye Külliyesi, Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri, Irgandı Köprüsü, Hanlar Bölgesi ve Kapalı Çarşı, Emir Sultan ve Türbesi, Saltanat Kapısı olarak da bilinen Bursa Kalesi, Türk-İslam Eserleri Müzesi (Yeşil Medrese) ve Bursa Arkeoloji Müzesini gezebilirsiniz. Bilindiği gibi Bursa bir dönem Osmanlı Devletine başkentlik yapmıştır ve bu bakımdan birçok tarihi mekanı barındırmaktadır bünyesinde. Hem de Türk kültürü açısından son derece önemli eserleri bulundurmaktadır. Uludağ ise önemli doğa ve kış turizmi merkezidir. Farklı bir açıdan da Soğanlı Botanik Parkı ve Hayvanat Bahçesi gezilebilir.

BURSADA YAPILACAK FAALİYETLER
Şehirde tarihi ve kültürel bilgilerimizi arttırmak için bol bol geziler yapılabilir. Tam bir endüstri şehri olduğu için iş sahası ve faaliyet sahası da çoktur Bursa'da. Kış turizminin ve doğa turizminin merkezlerinden Uludağ ziyaret edilebilir, çeşitli sportif ve sanatsal etkinliklere katılabilirsiniz. Alış veriş olarak da oldukça zengindir Bursa. Geniş alışveriş merkezleriyle ve ürün çeşitliliğinin fazla olmasıyla ülkemizin önemli tücaret merkezlerindendir.  

Bursa Surları
BURSADAN NE ALINIR
Tam bir kültür şehri olan Bursa'dan birçok unutulmayacak hediye ve kullanılacak şeyler alınabilir. Gıda olarak bakacak olursak, Bursa Kestane Şekeri, Bursa Şeftalisi, Mihaliç Peyniri, Bursa Kirazı, Dağ Çileği ve Siyah İncir alınabilir. Sonra ise Bursa'ya has İpekli dokumalar, Bursa Kumaşı alınabilir. Bursa Havlusunu unutmak olur mu hiç? Bursa bıçağı da meşhurdur. Ve tabi İznik Çinisi.

BURSADA NEREDE KALINIR
Bursa Otel önerilerimiz için tıklayın: www.kucukoteller.com.tr/bursa-otelleri

Bursa’ya gelip de görmeden dönmemeniz gereken yerler

Osmanlının ilk başkenti olan, tarihte pek çok olaya tanıklık etmesinin yanı sıra yüzlerce yıllık tarihi eserlerini ve mimari yapılarını hala koruyan yeşil şehir Bursa! Gittiğinizde göreceksiniz ki merkezinden ilçelerine kadar tarihin sayfalarından çıkan bu şehir gerçekten de yeşilin her tonunu barındırıyor.

İlkbaharda Uludağ’da kayak yaparken, şehir merkezinde belki ılık yağmur altında romantik bir yürüyüş yapabileceğiniz bir şehirdir Bursa. Sıcak ve yardımsever insanlarıyla, büyükşehir olmasının yanında İstanbul’a göre daha sakin ve huzur veren atmosferiyle tarihin ayak izlerini takip ederken aslında huzuru da yakalayacaksınız Bursa’da.

Eğer Bursa’ya geldiyseniz kesinlikle ama kesinlikle görmeniz gereken yerler listeniz şöyle olmalı:

• Şehrin merkezinde yer alan ve 600 yıldan fazla tarihiyle pek çok şeye tanıklık eden, mistik atmosferiyle huzur veren Ulucami.
• Yazın yemyeşil ormanları, kışın da bembeyaz örtüsüyle görkemli Uludağ.
• Uludağ yolunda sizi karşılayan ve nerelere kadar uzanan dallarıyla sarıveren, yüzlerce yıl yaşındaki Tarihi İnkaya Çınarı. (Gitmişken mevsim meyveleriyle süslü, güzel meyve tabağından yemeyi unutmayın.)
• Şehir merkezine yarım saatlik uzaklıktaki Mudanya. Sahil kenarında yürüyüş yapıp hava güzelse de denize girdikten sonra taze taze balık ekmek damağınızı şenlendirecek.

• Mudanya’yı biraz geçince tarihin sayfalarından fırlayan zeytin diyarı Tirilye karşılayacak sizi. Tam tepedeki Çamlı Kahve’de kırk yıl hatırı sürecek bir Türk kahvesi içmeden dönmek olmaz. Ayrıca manzara sizi büyüleyecek.

• Peki ya UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Cumalıkızık? Daracık sokaklardan ince ince akan deresi, sıcacık insanları ve güzelim mimarisi ile Cumalıkızık dillere destan.

• Evliya Çelebi’nin “Velhasıl Bursa sudan ibarettir!” dediği doğrudur. Su uçtu Şelalesi de bunun en güzel kanıtı.

• Tarihi çarşılarını gezerken Kapalı Çarşı’nın içinden Kozahan’a geçip bir yorgunluk kahvesi içmeyi ihmal etmeyin. Asırlık çınarlar gölgelerinde dinlemenize izin verecektir.

• Dünya tarihine isimlerini yazdıran atalarımızın türbelerini ziyaret etmek isterseniz de Tophane’de yer alan Orhan Gazi ve Osman Gazi türbelerini, Muradiye’deki Murat Hüdavendigar’ı, Yeşil Türbe’yi ve daha pek çok tarihi ismin mezarını görebilirsiniz.

• Göç yolları üzerinde bulunan, Ağlayan Çınarı ile merak uyandıran Gölyazı ve Uluabat Gölü’ne uğramalısınız.

• Merkezden biraz uzaklara gitmek isterseniz de İznik Gölü sizi bekliyor olacak.

• Kentin en büyük ilçesi İnegöl’ü de unutmayalım. İnegöl’deki şifa dağıtan Oylat Kaplıcalarını da ziyaret edebilirsiniz. Oylat Mağarası da farklı bir doğal güzellik. Böylelikle İnegöl köftesini de yerinde yemiş olursunuz.

Bursa'da Kalınacak Yerler ve Konaklama Önerileri için;
Bursa Otelleri için tıklayın!