Bodrum'da yapılacak 10 romantik şey

Bodrum güzel, Bodrum eşsiz ama en çok da çok romantik… Yıllar geçse de hakkında "artık eskisi gibi değil" sitemleri yapılsa da Bodrum hepimiz için hala çok özel. Çünkü eşsiz bir ruhu var! Çünkü her sokağında sevdiğimiz yazarların, ressamların ya da sanatçıların izi var!
Son yıllarda bir hayli kalabalık olabilir ama Bodrum, en sakini sevenlerin bile hep radarında! Çünkü bu kadar kalabalığa rağmen bakir kalabilen, popüler olmasına rağmen romantizmi yaşatan pek çok koyu ve mekanı var. İşte tam da bu sebeple hem romantik bir tatil yapmak isteyenler hem de Bodrum sevdasından vazgeçemeyenler için harika bir liste hazırladık! Çiçeği burnunda evliler, birlikte ilk tatillerini yapacak olan çiftler ve hatta Bodrum'a gitmiş ama istediği gibi bir romantizm yaşamamış olan herkes için Bodrum'da yapılacak romantik aktiviteleri listeledik.
#yapikrediadiosilegeziyos #adiosrotalarina Hazırsan başlıyoruz! 🎒🤗 https://kucukoteller.com.tr/bodrum-otelleri

1- Gümüşlük'te Bir Akşam Yemeği
Bodrum'da romantik bir tatil yapmanın yolu öncelikle Gümüşlük'ten, onun güzeller güzeli Mimozasıdan geçer elbette! Işıl ışıl atmosferiyle Bodrum fotoğraflarında mutlaka gördüğün, masaları sahile inmiş o muhteşem restorandan bahsediyoruz. Sen de romantik bir Bodrum tatili için bir akşamın için Mimoza Restaurant'a rezervasyon yapabilir, romantizmin keyfini sürebilirsin.   


2- Gün Batımını Değirmenlerden İzle
Bodrum'un bir başka ünlüsü Değirmenler, pek çoklarının Bodrum'a defalarca gidip hiç çıkmadığı noktalardan. Fotoğraflarına aşinayız, yerini de biliyoruz ama her nedense çıkıp gün batımını bir de buradan izlemiyoruz. Sen de bu tatilinde romantik bir deneyim yaşamak istiyorsan sevdiğin insanı alıp değirmenlerin yolunu tutabilir, günün en güzel zamanlarında Bodrum'u kuş bakışı izleyebilirsin. Hatta çıkarken küçük bir piknik sepeti yaparsan keyfine keyif katabilirsin.



3- Gerenkuyu Koyu'nda Piknik
Hazır piknikten bahsetmişken Bodrum'da piknik yapabileceğin mekanlar olduğunu biliyor muydun? Piknik tatilciler için popüler olmasa da Bodrumlular için vazgeçilmez! Bodrumu Bodrumlular gibi yaşamak istersen piknik sepetini hazırlayıp Gerenkuyu Koyu yakınlarındaki piknik mekanlarında yeşilliklere yayılabilirsin. Hem Bodrum için sıra dışı bir deneyim olur hem de uzun süre aklından çıkmaz! Piknik keyfin bittiğinde ise Bodrum'un en güzel koylarından biri olan Gerenkuyu'da Ege'nin serin sularının tadını çıkarabilirsin.


4- Antik Tiyatroda Bir Konser Gecesi
Bodrum'da deneyimlemen gereken en özel şeylerden biri de tarihi ve manzarası ile büyüleyen Antik Tiyatro'da sevdiğin bir sanatçıyı canlı dinlemek hiç kuşkusuz! Yaz boyunca hem ülke içinden hem de yurt dışından sevdiğimiz onlarca isim Bodrum'da sahne alıyor. Tatil öncesinde iyi bir araştırma yaparak sevdiğin birinin canlı performansı için bilet alabilirsin. Hatta tatilini uzun süredir gitmek istediğin o konsere göre bile organize edebilirsin. Yalnız Antik Tiyatro konserleri için biletler çok hızlı tükendiğinden tatile çıkmadan önce biletini satın almanda fayda var.



5- Bitez Dondurmacısında Çocukluğuna Geri Dön!
Dondurma sever misin? Kim sevmez ki! Bodrum mandalinalı, sakızlı ya da vanilyalı… Envaiçeşitte dondurmayı bir araya getiren Bitez Dondurmacısı'na uğramadan tatilini bitirme deriz. Üstelik nostalji yaşatan atmosferiyle bu şirin dondurmacıda, romantizm de garanti! Sevdiğin dondurmaları sipariş ettikten sonra çocukluğuna dönerek biraz nostalji de yapabilirsin mesela… Bizce harika olur! Unutmadan bizim de herkes gibi favorimiz Bodrum mandalinalı olan elbette… Ama sen bademli olana da bir şans verebilirsin!

6- Limon Gümüşlük'te Güne Güzel Bir Kahvaltı ile Başla
"Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı" diye boşuna söylememiş Cemal Süreya! Bodrum tatiline romantizm katacak en önemli şeylerden biri de güne muhteşem bir atmosferde enfes bir kahvaltı yaparak başlamak olacak! Muhteşem manzarası ve enfes lezzetleri ile ziyaretçilerine tam bir ziyafet sunan Limon Gümüşlük ise bu hayal için biçilmiş kaftan! Yıllardır Bodrum'a gelen herkesin vazgeçilmezi olan Limon Gümüşlük'te hem kendine hem de sevdiğin insana bir kahvaltı ısmarlamadan dönme deriz. Burada geçirdiğin saatlerin uzun süre aklından çıkmayacağını garanti edebiliriz. Yalnız buraya talebin çok olması sebebiyle gitmeden önce mutlaka yer ayırtman gerektiğini unutma!

7- Bodrum'un Eşsiz Koylarını Dolaş
Bodrum'da yapılacak 10 romantik şey listesine Bodrum koylarını eklemesek olmazdı elbette! Her biri enfes manzaralar sunan, cam gibi berraklığıyla büyüleyen Bodrum koylarını gezmek de tatiline hem eğlence hem de romantizm katabilir. Sessiz sakin koylarda birlikte doyasıya yüzmenin ve tertemiz plajlarda güneşlenmenin tadını çıkarabilirsiniz mesela… Hem Bodrum merkezde hem de beldelerden kalkan pek çok tekne turu seçeneği bulunuyor. Kişi sayısına ve uğradığı koylara göre değişkenlik gösteren turlardan size en uygun olanı seçip pek çok koyu tek seferde keşfedebilirsiniz. Ancak turunuzu biraz daha özelleştirmek isterseniz küçük gruplar için düzenlenen yat turlarını tercih edebilirsiniz. Hatta biraz daha romantik olsun dersen yat kiralayıp kendi rotanı kendin bile seçebilirsin. Bazı yatlar isteklerin doğrultusunda özel organizasyonlar bile yapıyor, bizden söylemesi!  

Foto: Karaada Bodrum

8- Bodrum Kalesi'ne Karşı Bir Gece
"Bodrum'un en güzel manzarası ne?" desek 100 popüler cevaptan bir kesinlikle Bodrum Kalesi olur kesinlikle! O halde Bodrum için romantik öneriler verirken kaleden bahsetmemek olur mu hiç! Özellikle akşamları Bodrum ziyaretçilerine ışıl ışıl bir manzara sunan Bodrum Kalesi'ne bakan pek çok restoran seçeneği bulunuyor. Sen de bir gece için bu restoranlardan birine rezervasyon yaptırıp romantik bir akşam yemeğine çıkabilirsin. Biz özellikle Ege Denizi'nden çıkan taze balıkların ve enfes mezelerin sunulduğu balık restoranlarını öneririz ancak balıkla aran iyi değilse dünya mutfağından lezzetler sunan pek çok restoran alternatifinin olduğunu da hatırlatalım.


9- Sandima Köyü'nü Keşfet
Tarih sevenler, geçmişin izlerini sürmeden tatilden dönmeyenler için de bir önerimiz var elbette! Yalıkavak'ta yer alan ve 600 yılı aşkın bir tarihe sahip olan Sandima Köyü'nü ziyaret etmeye ne dersiniz? Bodrum'un ilk yerleşim bölgelerinden biri olmasıyla dikkat çeken köyde, günümüzde yalnızca 2 kişi yaşıyor. Geçmişte bir Türkmen köyü olan Sandima'da yaşayanların değişen zamanla birlikte Yalıkavak'a göçmesinden sonra neredeyse boşalan köy aslında Bodrum'un en güzel noktalarından biri… Yeni yerleri birlikte keşfetmeyi sevenlerdenseniz bu özel köyü ziyaret edip Bodrum'un tarihinde etkileyici bir keşif yapabilirsiniz. Köyde görecekleriniz boşalmış evlerden ibaret değil elbette! Sandima'da yaşayan 2 kişinin birlikte kurduğu sanat evini ziyaret edebilirsiniz örneğin. Nurİs Sanat Evi içerisinde birbirinden özel pek çok resim ve heykel sergileniyor. Dilerseniz özel bir parça satın alarak hem bu iki Sandima köylü ressam ve heykeltıraşa destek olabilir hem de tatilinizi unutturmayacak bir anı ile dönebilirsiniz.



10- Zeki Müren Evi'ni Ziyaret Et
Türk Sanat Müziği'nin en önemli isimlerinden biri olan ve 'Sanat Güneşi' olarak bilinen Zeki Müren'in Bodrum'a olan aşkını bilmeyen yoktur herhalde. Ölmeden önce son yıllarını Bodrum'da sakin bir yaşam ile geçiren Zeki Müren'in buradaki evi, sevenleri için 2000 yılında müze olarak ziyarete açıldı. Eğer siz de Zeki Müren'e hayran olan çiftlerdenseniz bu özel müzeyi ziyaret edebilirsiniz. Evin ön bahçesinde Zeki Müren heykeli, üst katta ise ona ait kostümler, özel takılar, aldığı ödüller ve plaklar sergileniyor.



Konaklama Önerilerimiz için: https://kucukoteller.com.tr/bodrum-otelleri linkini ziyaret edin!