Adana Gezi Rehberi - Adana'dan Hap Bilgiler
Ünü Adana il sınırlarını aşan bu cazibe merkezlerinden hangilerini gördünüz?
Görmediklerinizin adını söyleyin ve bir arkadaşınızı etiketleyerek Adana gezisine davet edin. 🔖
Ülkemizin büyük şehirlerinden Adana, muhteşem manzarası ve heybetli görünüşüyle Toros dağlarının eteklerinde, Seyhan nehrinin kıyısında kurulmuş, önemli bir tarım ve ticaret şehri. Ucu bucağı gözükmeyen Toros dağlarının temiz havasına Seyhan nehrinin o coşkun sularının karıştığı bu lezzet turizminin önemli şehrine davet ediyoruz sizleri.
Özellikle yaz turizmi, doğa turizmi ve kültür turizmi açısından zengin, bir o kadar da tarım, sanayi ve ticaret olarak da üst seviyelerde bir yerdir. Şehrin birçok önemli sembolü bulunuyor. Bunların başında yemek kültüründen kebap geliyor. Sonrasında şalgam suyu, analı kızlı çorbası, bici bici tatlısı ve daha sayamayacağım birçok tat. Coşkun suları sayesinde Seyhan nehri üzerinde kurulmuş Seyhan Barajı ve hidroelektrik santralleri ile Sabancı Merkez Camii, Atatürk Evi, hemen buranın karşısında en eski köprülerden ve tarihi Romalılardan başlayan Taş Köprü gibi yapılar Adana'nın sembolleri arasında bulunuyor.
Adana birbirinden lezzetli yemekler, kültürel ve tarihi özellikleri ve doğal güzellikleriyle de ülkemizin görülmeye değer şehirleri arasında yer alıyor.☺️ Adana merkezde gezip görülecek yerler birbirine oldukça yakın. İki günde merkezdeki yerleri rahatlıkla gezebiliyorsunuz.
Peki Adana’da Ne, Nerede Yenir ?
Ülkemizin en büyük mutfaklarından birine sahip olan Adana da özellikle et, kebap ve et ürünleri meşhurdur. Şalgam suyu, Şıra ve Misis ayranı ise meşhur içecekler arasında. Lahmacun olarak da Adana'nın kendine has bir tarzı vardır. Tatlılardan sarı burma ve bici bici tadılmadan dönülmemelidir buradan. Kedi batmaz ve kırk kat da denenebilir. Tüm bu yerel ve ulusal yemeklerin sıralanışı tabi ki önemlidir ama gerek ülkemizde gerekse dünyada bu şehir kebabıyla meşhurdur ve tabi kebapçılarıyla. Stadyum tarafında Yeşil Kapı kebapçısı ilk önerilerimizden. Bunun yanında Eyvan, Bir biçer kebap salonu, Hasan Usta da tavsiye edilir. Kebapçı Ufuk'un Yeri, Bol Kepçe, Elem Restoran, büyük saat civarında Kazancılar kebapçısı ve daha niceleri adı kebapla efsaneleşen yerler. Bize göre en iyi kebap yeri çarşıda yer alan en eskilerden Asmaaltı. Hemen hemen her kebapçı gayet iyidir Adana'da ama kebap dışında bir de kaburgacı Cabbar 'ı denemelisiniz. Kazım Büfe'de tost yemek ve muzlu süt içmek ayrıcalık olabilir:) Ayrıca gece yemeğini unutmayın! En iyi sakatat Şırdancı Bedo da. Bir takipçimiz ise size çok bilinmeyen ama kebabı ve şalgam'ı on numara olan Hacı Bayram da Erciyes ocakbaşı'nı tavsiye ediyor, Bir biçer'in karşısında yer alıyormuş. El kıyması, ciğeri ve kül bastısı enfes deniyor.
Adana’da Gezilecek Yerler
Her yönden gezilecek bir yerdir Adana. Gerek tarımsal ve sanayi, endüstri bakımından üretim yerleri gerekse kültür ve turizm açısından görülesi yerleri ile yerli ve yabancı birçok turistin ilgisini çekmekte. Tarihi yerler olarak Taş Köprü, 1500'lü yıllarda yapılan Ulu Cami, Büyük Saat Kulesi, Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Varda köprüsü görülebilir.
Ramazanoğulları Camii olarak bilinen cami aslında Ulu camiidir. Osmanlı devletine son katılan Anadolu beyliklerinden biridir Ramazanoğulları ve şehir civarında birçok izi mevcut. Ramazanoğlu Konağı’da burada ziyaret edilmeli. Modern yapılardan da Sabancı Merkez Camii ülkemizin en büyük kapasiteli camii olarak ünvanını korumakta. Fiziki olarak da Toros Dağları ve doğal alanlar, Seyhan nehri, Kapıkaya kanyonu görülesi önemli yerlerden. Bunların dışında Çukurova Üniversitesi, bilim teknik merkezleri ve barajlarla elektrik santralleri gezilebilecek ve incelenebilecek yerlerden.
Gezilecek bir başka yer ise Sinema Müzesi. Yine merkezden yürüme mesafesindeki Ziyapaşa Anıt ve Mezarı ve Küçük Saati görebilirsiniz.
Yağ Camii, Bebekli Kilise, Atatürk Evi Müzesi, Taş Köprü, Merkez Park, Dilberler Sekisi, Belemedik Vadisi, Anavarza Antik Kenti, Misis Antik Kenti, Karaisalı Varda köprüsü, Aslantaş barajı ve Orman müzesi sonra da Tarsus ve Eshab-ı Kehf’ de listenizde mutlaka bulunsun.
Adana’da Yapılacaklar
Şehirde birçok etkinlik ve festival yapılmaktadır. Ama biz sizler için öncelikli olarak bir uyarıda bulunmak istiyoruz. Ziyaret ve gezi zamanını çok iyi ayarlamanız gerekmekte zira özellikle temmuz ve ağustos aylarında aşırı sıcaklar sizi bunaltabilir. Bunun dışında, özellikle bahar ayları Adana için çok uygundur. Mart ayından başlayarak ekim sonuna kadar çok rahat bir gezi planlayabilirsiniz. Festivallere gelince Uluslararası Adana Film Festivali, Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, Çukurova kitap Fuarı, Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali gibi birçok festivale katılabilir ve yayla şenliklerinde yayla havasını alabilirsiniz. Bu festivaller esnasında Adana'ya ait yemek kültürünü ve diğer önemli hususları yakından görebilirsiniz. Son zamanlarda Adana'da gurme festivalleri ve tarım ürünleri bilgilendirme toplantıları sık sık yapılmakta.
Adana’dan Ne Alınır ?
Yöresel tatlarıyla meşhur olan şehirde, bundan farklı olarak halı, kilim ve keçe alınabilir. Şehri sembolize eden maket ve hediyelik eşyalar alınabilir. Şalgam suyunun hakikisi ve diğer tavsiye edilen şeyler alınabilir.
Adana ile ilgili önerilerinizi bekliyorum.
🏠 Konaklama için bize uygun butik tarzda bir otel öneriniz var mı? Bize yazın✏️
Adana'da Nerede Kalınır: Adana Otelleri için tıklayın.