Tek Başına Seyahat Edilebilecek En Uygun Yurtdışı Destinasyonları

Tek Başına Seyahat Edilebilecek En Uygun Yurtdışı Destinasyonları

Tek başına seyahat etmek, pek çok kişinin rüyası. Seyahat etmek konusunda, sürekli farklı dokunuşlar ve yeni yerler keşfetmek, eminim ki sizlere de haz veriyordur. Tek başına seyahat etmenin en güzel yanı yeni insanlarla tanışmak ve kendinizi tamamen bulunduğunuz yerde hissetmenizdir. Seyahat ederken tek başınıza karşılaştığınız sorunları çözmek hem kendinize olan güveninizi artırır, hem de daha verimli vakit geçirmenizi sağlar. Bazı ülkeler yalnız gezginler için daha uygundur, onları ele alacak olursak:

1- Yeni Zelanda
Yeni Zelanda’yı yüzüklerin efendisi çekimlerinden de hatırlayabilirsiniz. Dünya çapında ilgi gören bu ülke, gerek doğası, gerek yeşili ile oldukça özel bir ülke. Doğa sporları meraklıları için sıklıkla ziyaret edilebilecek bir yer olan Yeni Zelanda, bu konuda da oldukça güçlü bir yenilik yaratıyor. Yağmur ormanlarından tutun da, plajlara ve sahillere kadar pek çok doğanın yer aldığı bu ülke, oldukça özel bir yer. Hatta buzulları dahi var. Pek çok coğrafyayı içerisinde barındıran şehirlerde kendinizi çok iyi hissedeceğinize eminiz.

2- Norveç

Kartpostalların büyük bir çoğunluğunu sahiplenen Norveç, estetik yapısı ile gayet etkin bir ortam yaratıyor. Pahalı olarak bilinse de, aslında bünyesinde keşfetmeye değer pek çok güzellik barındırdığı için oldukça ilgi çekiyor. Dağ kulüpleri ve lüks otellerinin yanı sıra kamp alanları ilginizi çekebilir. Yüksek yaşam şartlarına sahip Norveç’e tek başınıza gittiğinizde kültür farklılıklarını çok net görebilirsiniz. Genel olarak Kuzey Avrupa ülkelerinde aynı durumu yaşayabilirsiniz. Bununla ilgili tavsiyelerin ve bilgilerin yer aldığı şehirleri görmek için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

3- İsviçre
Mimarinin ve doğanın en özel ülkelerinden olan İsviçre, kimsenin kimseye karışmaması ile ünlü bir ülkedir diyebiliriz. Tek başına seyahat edenlere kucak açar, oldukça güvenli diyebiliriz ayrıca. Çok güçlü bir ulaşım ağına sahip olan İsviçre’de, dağları delen kara yolları bulunuyor. Hatta göl feribotları ve benzeri ulaşım araçları ile oldukça keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Çok pahalı olduğunu belirtebiliriz ancak insanlarının sıcakkanlı ve yardımsever oluşu, bu ülkeyi listemize almamızı sağladı.

4- Avusturya

Viyana, oldukça güzel ve yakın bir ülke. Tek başınıza seyahat etmek için belki de en kolay ülkelerden birisi. Onlarca müzesi, konserleri ve keyifli lezzetleri sizleri bekliyor diyebiliriz. Çok ilgi çekeceğinden yana hiç şüphemiz yok. Mozart’ın doğum yeri Salzburg üzerinde, her yıl pek çok festival yapılıyor. Özellikle müzik konusunda çok iddialı çözümlerin üretildiğini söyleyebiliriz. İstanbul’dan kolayca ucuz uçak bileti bulabileceğiniz Viyana’nın keşfedilmesi gereken yerlerini 2 günde bitirebilirsiniz!

5- Vietnam
Şehirlerinde sokakları cıvıl cıvıl olan Vietnam, oldukça güvenli bir destinasyon. Hoan Kiem gölü ile birlikte, Tai Chi yapmak çok keyif verecektir sizler için. Zaman kaybetmeyin ve bu konularda uygun dokunuşları en ideal seçeneklerde incelemeye devam edin. Dağlık bölgeleri konusunda oldukça iddialı çözümler sunan Vietnam, gerçekten spor ve doğa tutkunlarının aradığı adres.

Eğer tek başınıza yurtdışına çıkmaya karar verdiyseniz ve bu konuda tecrübeli değilseniz, muhakkak güvenilir ülkeleri tercih etmenizi tavsiye ederiz. Hostellerde konaklamak yerine otelleri tercih edip, şehrin kalabalık ulaşım araçlarını kullanmanız en azından ilk seyahatiniz için size güven sağlayacaktır.