Masallara Konu Kazdağları'nın Büyüleyici Güzellikteki 5 Oteli

Akşam yaktığınız kamp ateşinin etrafında Sarı Kız’ın efsanevi hikâyesini dinleyip ertesi gün de onun türbesini ziyaret etmek ya da Hasan Boğuldu Şelalesi’nin yemyeşil ve soğuk sularında serinledikten sonra bu ismin nereden geldiğini öğrenmek istemez misiniz?

Hikâyelere ve masallara, efsanelere konu olacak kadar mistik güzelliklere sahip Kaz Dağları ya da mitolojik adıyla İda Dağları, nesilden nesile aktarılan ritüellerle bugün bile gizemli havasını korumayı sürdürüyor. Bu efsaneler dilden dile aktarılırken dönemin kültürü ve inançlarıyla sentezlenerek daha da ilginç ve çekici bir hal almış. Kaz Dağları’nın tüm bu mistik kültür birikiminin yanında bir de öyle sözcüklere dökülemeyecek kadar mükemmel- deyim yerindeyse- el değmemiş bir doğası var. Bugün dünya üzerinde nadir bulunan pek çok farklı ot ve bitki çeşidi bu topraklarda yetişiyor ve dolayısıyla da koruma altına alınmış. Kaz Dağları’nın sağlık dolu florası, tıp camiası tarafından da artık kanıtlanmış; vücudunuzu yenileyen tertemiz havası, ülkenin sınırlarını çoktan aştı bile.

Tatili mükemmel kılmak için gerekli olan şeyler kişiden kişiye değişirken, Kaz Dağları tatilini herkes için mükemmel kılan en önemli şey gizemli doğanın ve hayvan seslerinin, tertemiz havanın size sağladığı bambaşka huzur, efsanelerin yarattığı gizem! Bu gizemi yaşayabileceğiniz güzellikte beş orijinal Kaz Dağları otel önerisi de bizden size gelsin.

1- Aeneas Hotel - Altınoluk
www.kucukoteller.com.tr/aeneas-hotel.html


2- Çetmihan Otel - Yeşilyurt Köyü
www.kucukoteller.com.tr/cetmihan.html


3- Erguvanlı Ev - Yeşilyurt Köyü
www.kucukoteller.com.tr/erguvanli-ev.html

4- Olive Odore Hotel - Küçükkuyu
www.kucukoteller.com.tr/olive-odore-palace.html


5- Hünnaphan Otel - Adatepe Köyü
www.kucukoteller.com.tr/hunnaphan.html