Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Beypazarı, tarihinin yanı sıra yemek kültürü ile de ön planda olan bir ilçe. Beypazarı’na gittiğinizde tadına bakmanız gereken pek çok lezzet var. Beypazarı mutfağına bazı yerlerde saray mutfağı da denir.
Beypazarı’na gittiğinizde tarhana, uruç kapaması, havuç dondurması, havuç lokumu, yalkı, bici, yaprak sarması, göce, yarımca, perçem, kartalaç, Beypazarı Güveci, bazlama ekmeği, oğmaç, Beypazarı Kurusu, şerit, tohma, ebesüt gibi birbirinden farklı, ilginç ve lezzetli yemeklerin tadına bakabilirsiniz. İsterseniz Beypazarı’nda yapılan ve oraya gittiğinizde kime sorsanız mutlaka tatmanızı önereceği 80 katlı ev baklavasının da tadına bakmalısınız. Bizim mumbar olarak bildiğimiz Beypazarı Sucuğu’nun da tadına bakabilirsiniz.
Beypazarı otellerinde konakladığınızda sabah kahvaltısında ise yöresel pek çok lezzetin tadına bakabilirsiniz. Bazlamalardan, sahanda yumurtadan, pek çok farklı reçele kadar her şey var Beypazarı kahvaltılarında.