Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Lezzetli salatalara ve yemeklere konu olan börülce Bandırma'da üretilen ve bolca tüketilen bir fasulye türüdür. Bandırma'ya gelip de lor tatlısı yemeden gitmeyin derim, peynirden tatlılar bu bölgede hamur işlerine oranla daha fazladır. Lor tatlısı da höşmerim gibi yine peynirden yapılıyor fakat lor peyniri kullanılıyor. Höşmerim de Bandırma'da tadabileceğiniz lezzetli tatlılardandır. Bir de şekil olarak kadayıfa benzeyen beyaz renkli ve sütle yapılan cevizle süslenen sütlü kadayıf da hafif ve tadı damağınızda kalacak bir diğer lezzettir. Üstüne tavuk parçaları konulan hamuru diğer türlerine göre iri tutulan Balıkesir mantısı da yörenin meşhur ve denenmesi gereken yemeklerindendir. Bandırma'nın köylerinde bulabileceğiniz kızılcık şurubu da kızılcığın kaynatılmasından ve sulandırılmasından elde edilir.