Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Balıkesir mutfağı hem Ege hem de Marmara Bölgesi’nin yemek kültürünün özelliklerini taşır. Bölgede zeytin de yetiştiği içi yemeklerde genellikle zeytinyağı kullanılır. Zeytinyağının yanı sıra ot yemekleri, baklagiller, salatalar ve balık çeşitleri oldukça yaygındır Balıkesir mutfağında.
Balıkesir’in yöresel yemeklerinden bazıları höşmerim, susurluk ayranı, ayvalık tostu gibi ilçelerle meşhur olmuş lezzetlerdir. Bunların yanı sıra acı filiz kavurması, askalubrus, tirit, börülce, manav tarhanası, sura, saçaklı mantı, düğün çorbası, keşkek, peynirli patlıcan, kozak üzümü ve Yağcıbedir kaymaklısı tatmaya değer yöresel lezzetlerdendir.
Balıkesir’de yöresel lezzetlerin dışında kıyı kesiminde taze mevsim balıklarını da bolca görebilirsiniz. Deniz ürünlerinin ve balıkların tadına bakabilirsiniz. Turistik bir şehir olduğundan fast food, pide, kebap, lahmacun, ızgara et çeşitleri gibi yiyecekleri de bulabilirsiniz.