Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Aydın mutfağı genel olarak Ege mutfağının izlerini taşır. Zeytinyağlılar, salatalar ve ot yemekleri ön plandadır. Deniz kenarı oluşundan dolayı da balığın her türlüsünü ve çeşit çeşit deniz ürünlerini bulabilirsiniz Aydın’da.
Aydın’ın yöresel yemeklerinden bazıları kulak çorbası, patlıcan – biber taratorlu turşu, zeytinyağlı kızartma, kuyu tandırı, etli enginar, etli kereviz, paşa böreği, yuvarlama, ebegümeci kavurması, ısırgan otu böreği, arapsaçı, pelviz tatlısı, Çingene pilavı, lokma, zerde, ciğer sote gibi oldukça lezzetli tatlardır. Fırsatınız olursa mutlaka tadına bakın.
Yöresel yemekler dışında, özellikle deniz kenarında, Aydın’da taze mevsim balıklarının her çeşidini bulabilmeniz mümkün. Deniz ürünleri ve zeytinyağlı mezeler eşliğinde bir balık ziyafeti çekebilirsiniz.
Ayrıca turistik bir kent olduğu için Aydın’da fast food restoranları, ızgara et ve tavuk ürünleri yapan restoranları, pide, kebap ve lahmacun gibi yiyecekleri yapan yerleri bulabilirsiniz.