Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Artvin'de Ne Yenilir'den Öte Nelerden Keyif Almalı!
Rize'den Artvin'e gelirken yol üstünde Fındıklı'da Orme Tostçusuna uğrayın ve kaburga etinden çekilmiş kıyma ve 20 çeşit baharattan oluşan tostu yemeden yola devam etmeyin!
Laşet'te kahve için. Kocabey Kışlası'nda manzaraya karşı çay için. Yavuzköy seyir tepesi'nde peynir eritmesini tadın, Şartul'da çay ve tost keyfi yapın.
Hazır buraya kadar gelmişken farklı bir tat olan Gürcü yemekleri denenebilir. Karalahana sarması, mısır ekmeği olarak bilinen çadi, tereyağında alabalık, benekli balık ve macahel balı da ( kestane balı tavsiye edilir ) Borçka denince akla gelen lezzetlerden. Ayrıca Gürcü tavuğu ve şerbetli silor tatlısı ve lor çorbası da komşu mutfaktan tadılabilecekler arasında bulunuyor. Ardanuç ilçesinde Vedat Milor'un da gelip test ettiği Meşhur Dede Kebapçılıkta Cağ kebabı yemenizi de tavsiye ederim. Ufak bir not: döner 13'e doğru biter.
Şavşat da iki Kızkardeş öğretmenin çarşı içerisinde bulunan pidesini yemeden dönmeyin! Bir de Yusufeli o bölgede yeşilin elli tonunun olduğu yer. Çıkışında Artvin yolunda alabalık çiftliği tesisinde durun, mola verin.
Bizden bu kadar şimdilik:
Artvin Gezi ve Konaklama Rehberi yazımız için tıklayın.