Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Antalya Kaleiçi’nde bölgede yaşayan Yörüklerin yerel lezzetlerinin sunulduğu pek çok yer bulabilirsiniz. Kaleiçi’ne kadar gitmişken bu lezzetlerden tatmadan dönmeyin deriz. Yöreye has yerel yemeklerden bazıları ise şunlar; Saç kavurması, Tandır kebabı, Kölle (buğday, fasulye, nohut ve bakla haşlaması), Domates civesi, Hibeş, Arapaşı. Tatlılardan ise patlıcan, bergamut ve turunç reçeli denemeye değerdir.
Antalya’da Türk ve Dünya Mutfağı’ndan yemekler yapan çok sayıda restoran da var. Turistik otellerin restoranları, konaklayan misafirlerin yanında dışarıdan gelen müşterileri de ağırlıyor. Özellikle kıyı şeridinden çok sayıda balık restoranı görebilirsiniz. Bu restoranlarda balık keyfinden başka farklı mezelerin de tadına bakmalısınız. Taratorlu piyaz yöreye özgü bir tattır. Çandır bölgesinin kuru fasulyesi ile yapılmış olması önemli, sıcak olarak yenildiğinde tadı daha bir güzel olur.
Kahvaltı için,
Börekçi Tefik Usta var. Antalya’da çok meşhur.
Yemekler için,
1- TOPÇU : köfte - piyaz
2- 7 Mehmet - pahalı ama ağız tadı harika
3- ARMA - pahalı ama ambians ve yemekler çok iyi romatikler için ( biz eşimle sık gidiyoruz haaaa haaa)
4- Vanilya - Kaleiçi, canlı müzik ve güzel yemek ve Pizza
5- PİO sokak lezzetleri,
6- CANCAN- aşçı lokantası ve pide, tavsiye ederim.