Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Otantik bir deneyimin peşinde koşmaya her zaman ‘’varım’’ diyorsan, tam da ihtiyacın olan konaklama önerim bu sefer Gaziantep’ten: @anadoluevleri
Tarihi İpek yolu üzerinde olması nedeniyle yüzyıllar boyunca medeniyetlerin ticaret merkezlerinden biri olan Gaziantep, son yıllarda ülkemizin gastronomi noktaları arasından başarıyla sıyrıldı. Şimdi kimse sorsam Gaziantep denilince ilk olarak nefis mi nefis yöresel lezzetleri, çıtır çıtır baklavaları, enfes kebapları akla gelir.
Şöyle 3-5 gün bir yere kaçayım, hem tarih, hem lezzet hem de kültüre doyayım diye düşünüyorsan, Gaziantep rehberi ayağına geldi!
Öncelikle konaklama önerim: @anadoluevleri birbirinden özenle dekore edilmiş 15 odası ile Gaziantep’in tarih kokan sokaklarından birinde konumlanıyor. Burası 180 yıllık nefis bir taş konak. Adeta Anadolu’da bizi zaman yolculuğuna çıkaran odaları, kim bilir kimlerin hayatlarını geçirdiği geniş avlusu, Gaziantep’in yaşanmışlıklarını taşıyan köşeleri ile güzel bir deneyimin sözünü veriyor. Dış kapıyı aralayıp, konağın avlusuna girdiğinde bir anda şehrin gürültüsünden kopacağın dinginlik seni karşılıyor ilk olarak. Tesisin her biri farklı ambiyansa sahip olan odaları 16-55 m2 arasında değişiyor. Her gün muazzam gün ışığı giren yüksek tavanlı odalarda güne ‘’merhaba’’ demek bence bir ayrıcalık. O yüzden her odada bir kaç asırlık tarihe tanık olmaya hazır olun!
Kahvaltının mutlulukla olan ilgisi Gaziantep’teki sofralara oturduğunuzda daha bir anlam kazanıyor. Yöreye özgü patlıcan&biber kızartması her sabah kahvaltı masasında yerini alırken, farklı yerel lezzetlerden oluşan çeşitlere peynir, hamur işi, patates kızartması, zahter gibi ürünler eşlik ediyor. Kesinlikle muhteşem bir sofra her sabah seni bekliyor. 17.00’de ise ücretsiz çay servisi mevcut. İsteğe göre Özel Mardin Süryani şarabı tesiste servis edilmekte.
Tesis evcil hayvan kabul ediyor.
2 odası Engelli bireylerin konaklaması için uygun.
Çocuk politikası: 7 yaşına kadar olan çocuklar ücretsiz.
Gaziantep Oğuzeli Havalimanı 15 km mesafede.
Evliya Çelebi çok güzel özetlemiş zamanında Gaziantep’i: ‘’Dünya yüzünden geniş bir ili, göz alıcı yapıları her yerde aranan eşyası, birçok mezraları, bolluk ve verimliliği, bitimsiz yiyecek ve içecek pınarları, ırmakları ile burası Şehr-i Ayıntab-ı Cihandır.’’ (Dünyanın Gözbebeği Şehri)
Yeme&İçme:
Antep’teki yeme&içme mekanlarının bolluğunu göz önünde bulundurursak bırakın 3-4 günü aylar yetmez denemeye, lezzetin peşinde koşmaya. O yüzden hızlandırılmış Gaziantep turu için önerim: İmam Çağdaş, Metanet Et Lokantası, Kale altı Ciğerci Mustafa, Gaziantep Mutfak Sanatları Merkezi, Kebapçı Halil Usta. Tatlı için: Güllüoğlu, Katmerci Zekeriya Usta, Zeki İnal. Yorgunluk kahvesi için Tahmis Kahvesi.
Gezilecek Yerler:
Zeugma Müzesi, Panaroma Savaş Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Mutfak Müzesi, Bakırcılar çarşısı, Bey Mahallesi, Günübirlik gidilecek yerler ise Rumkale, Zeugma Antik kenti, Nizip Belkız Antik Kenti.
Yapmadan Dönme!
Antepin ünlü hamamlarından birinde yıkanmadan, lezzetli tatların peşinde koşmadan, sabah beyran çorbası kuyruğuna girmeden, Zincirli Bedesten’den sevdiklerinize hediye almadan Gaziantep’e elveda deme.
Gurme lezzetler peşinde koşmayı seviyorsan, hem tarih hem kültürel mirasın beşiği Anadolu’nun en güzel şehirlerinden biri olan Gaziantep’e hemen bir bilet almayı sakın unutma!
Sizin Gaziantep favorileriniz nereler?