Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Alanya, antik çağlarda korsan şehri olarak, Bizans Dönemi’ndeyse derebeyi şehri olarak bilinirken, Alaaddin Keykubat dönemindeyse başkent yapılmış. Tarihin değişik dönemlerde birçok farklı isimle anılan Alanya, nihayet 1935 yılında Atatürk tarafından şimdiki ismine kavuşmuş.
Alanya Kalesi’nden tutsaklara denize taş atmayı başarabilirlerse özgürlüklerini kazanabileceklerinin söylendiğini ve bunu başaran kimsenin olmadığına dair bir söylenti veya efsane olduğunu Alanya'ya gittiğinizde duyarsanız şaşırmayın.
Alanya Kalesi. Alanya’nın simgelerinden biri olan kale, altı buçuk kilometre uzunluğunda ve tarihi, milattan önce 2. yüzyıla dayanıyor. Kaleden Alanya’ya baktığınızda tüm şehri ve Akdeniz’i ayaklarınızın altında görüyorsunuz. Kale denizin dibinde olmasına rağmen, attığınız taşlar hiçbir zaman denize düşmüyor.
Tophane: Alanya Kalesi’nden Kızılkule’ye yürürseniz doğal dokusunu hala koruyan Alanya evlerini, tarihi kale içi semti Tophane’yi görebilirsiniz. Oradaki kafelerden birinde oturup eşsiz manzarayı izleyip Alanyalı kadınların yaptığı gözlemelerden yiyerek soğuk bir şeyler içebilirsiniz.
Kızılkule: Birinci katı şu anda müze olarak kullanılan Kızılkule’nin ortasında bir sarnıç bulunuyor. Taş blokları kaldırmak zor olduğu için üst katlarında kırmızı tuğla kullanılmış. Kule de adını, bu tuğlaların renginden alıyor.
Damlataş Mağarası: Astıma iyi geldiği bilinen Damlataş Mağarası’nın sarkıt ve dikitlerinin 15.000 yılda oluştuğu düşünülüyor. Yılın 4-5 ayı damladığı için adı Damlataş olan mağara, Alanya’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri.
Dim Mağarası: 2002’de Uluslararası Turizme Açık Mağaralar Birliği’ne kabul edilen Dim Mağarası sarkıt, dikit ve sütunlarıyla oldukça süslü bir mağara. Mağaranın açık bir bölümünde, Toroslar’ın bir bölümünü, Akdeniz’i ve Alanya şehrini izleyebilmek için seyir terası ve bir dürbün de bulunmakta.
Alanya Arkeoloji Müzesi: Arkaik, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı döneminden birçok tarihi eserin sergilendiği müzede, en önemli eser Herakles Heykeli. İsa’dan sonra 2. yüzyıla ait heykel, ayrı bir bölümde sergileniyor. Ayrıca müzenin bahçesindeki tavus kuşları da müzeye gelenlerin ilgisini çekiyor.
Alanya Gezi Rehberi için blog sayfamızı ziyaret edin! https://kucukoteller.com.tr/blog/alanya-gezilecek-yerler-ve-seyahat-rehberi