Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Afyon: İç Batı Anadolu’da bulunan Afyon şehri, bugün termal tesisleri ve şifalı suları ile oldukça ön planda. Önceleri kaymağı ve lokumu ile bilinen şehir; son yıllarda termal turizm alanında büyük gelişme göstererek, artık sadece ülkemizde değil yurtdışında da şifalı suları ile tanınıyor.
Aslen Ege Bölgesi’ne bağlı olan Afyon, denizden uzaklığı nedeniyle İç Anadolu Bölgesi’nin iklim özelliklerini gösterir. Kışlar soğuk ve yağışlı, yazlar ise sıcak geçer. Küçük bir Anadolu şehri olan Afyon, sınırlarında bulunan büyük bir üniversitesi, sosyal aktiviteleri ve turizm alanındaki gelişimiyle artık büyük şehir olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Afyon belki her zaman uğramadığımız, ama Ege ya da Akdeniz’deki tatil beldelerine giderken mutlaka mola verdiğimiz ve kaymağından, lokumundan tattığımız ya da güzel ve kısa bir sucuk ziyafeti yaptığımız bir şehir olarak hatırlanır daha çok.
Evliya Çelebi, Seyahatname’sinde Afyon’dan bahsetmiştir. Buradan öğreniyoruz ki afyon ilinin adı önceleri Karahisari Sahip’miş. Selçuklular burayı fethettiklerinde, bölgede bulunan hisarlardan dolayı Karahisar demişler. Sonrasında Selçuklu beylerinden Sahib Ataoğlu’ndan esinlenerek Karahisarı Sahib adını vermişler. Böylece diğer pek çok şehirdeki Karahisar beldesinden de ayırt edilebilmiş.
Afyon’un yerleşim olarak da tarihi oldukça eskilere uzanıyor. Bugüne kadar ulaşabilen kalıntılardan anlıyoruz ki Afyon, pek çok köklü medeniyete ev sahipliği yapmış. Bu medeniyetlerin izleri de Afyon’un hem kültürüne hem de tarihine yansımış. Bugün hala pek çok yerde tarihin izlerini görmek mümkün.
Afyon Turizm Bakanlığı tarafından pilot bölge seçilmiş ve alt yapı, kalkınma çalışmalarına öncelik verilmiştir. Termal kaynaklar da olunca turizmde oldukça ön plana çıkmıştır. Üstelik üniversitesi ve sosyal aktiviteleri ile de sadece turistik ya da sağlık amaçlı değil; iş amaçlı seyahatlerin de fazlaca olduğu bir şehir haline gelmiştir.
Afyon’da son yıllarda artış gösteren misafirleri ağırlamak için pek çok tesis bulunuyor. Genellikle termal özellikli Afyon otellerinin yanı sıra butik ve küçük otel olarak hizmet veren tesisler de bulmak mümkün. Hatta tarihi özellikli konaklama tesisleri bile var. Şehir merkezinde konumlanmış Afyon otelleri ise daha çok şehir oteli olarak hizmet veriyorlar.
Afyon butik otellerinin hangisinde kalırsanız kalın oldukça memnun ayrılacaksınız. Günümüz modern imkânlarının hemen hepsine sahip Afyon butik otelleri, yılın her dönemi hizmete açık. Üstelik pek çok Afyon otelini sadece turistik amaçlı seyahatleriniz için değil; iş seyahatleriniz ve özel davetleriniz için de tercih edebilirsiniz.
Afyon otelleri genellikle oda kahvaltı olarak hizmet veriyorlar. Ancak özellikle termal özellikli büyük tesislerde tam pansiyon hizmeti de bulabilirsiniz. Oteliniz nerede olursa olsun tarihi ve turistik yerler ulaşmak oldukça kolay.
Afyon otellerinin fiyatları ise genellikle konakladığınız otelin kalitesine ve termal özellikli olup olmadığına göre farklılık gösteriyor. Ancak hemen hemen her turistin bütçesine uygun bir Afyon oteli bulmak mümkün.
Bu yıl güzel ve sağlık dolu bir Afyon tatili için sitemizi inceleyerek Afyon otelleri, Afyon otel fiyatları, uygun fiyat seçenekleri ve rezervasyon olanakları ile ilgili bilgi alabilirsiniz. İyi tatiller.
Afyon'da Mevlevilik:
Afyon Mevlevihanesi, Anadolu’da kurulan ilk mevlevihanelerdendir. Kuruluşu 13. yüzyıla kadar dayanır. Tarih boyunca birçok önemli icraata merkez olmuş Afyonkarahisar Mevlevîhânesi, Konya Mevlevîhânesi’nden sonra en önemli mevlevîhânedir. Özellikle 16. yüzyılda Hz. Mevlana’nın yedinci göbek torunlarından Sultan Divani zamanında, mevlevilik açısından çok önemli bir merkez olmuştur. Ayrıca başka mevlevihanelerde olmayan “40 Hatimli Şifalı Aşure” geleneği ilk defa burada başlamış ve birçok mevlevîhâneye buradan yayılmıştır.
Birkaç defa yangın geçirmiş olan Afyonkarahisar Mevlevîhânesi, 1902’deki büyük yangından sonra dönemin padişahı Sultan II. Abdülhamit’in özel gayretiyle yeniden yaptırılarak bugünkü haline kavuşmuştur. Ayrıca Vatan Şairimiz Namık Kemal’in annesi “Fatma Zehra Hatun’un” mezarı da burada bulunmaktadır.
Bahçesinde bulunan Matbah-ı Şerif (Mutfak) ve Derviş Odaları restore edildikten sonra müze olarak hizmete sunulmuştur.