Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Bozkırın tam ortasında tarihin en eski yerleşim yerlerinden biri, kültürel derinliğinin yanı sıra gönül zenginliğinin adıdır Konya. Coğrafi olarak ülkemizin ortasında, yani İç Anadoluda yer alan etrafı dağlarla çevrili yüksek bir düzlüktür. Konya 1987 yılından itibaren büyükşehir statüsünde olan Konya yaklaşık 2 milyonun üzerinde nüfusu barındırmaktadır. Önemli bir ticaret ve sanayi kendimizdir. Kültür turlarının vazgeçilmez yönlerinden biridir Konya. Konyalılar derki 'bir başkent her zaman başkent olarak kalacaktır'. Tarihin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Çatalhöyük ile birlikte ilk çağ medeniyetleri Roma Bizans Selçuklu ve Osmanlı mirasını barındırmaktadır Konya şehri.
Alan olarak Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip olan şehirde ilçeler arası mesafe bazı yerlerde azken bazı yerlerde çoktur. Akşehir, Seydişehir, Meram, Ereğli, Selçuklu, Sarayönü gibi bilindik ilçeleri sık ziyaret edilen yerlerdendir. Çok derin tarihi ve kültürel yapısının yanında son yıllarda bilim ve kongre açısından da önemli atılımlar yapılmıştır.
Tüm bunlardan farklı olarak coğrafi özellikleriyle de ön plana çıkmaktadır Konya. Tuz gölü, Meke Gölü ve Beyşehir gölü gibi önemli göllerinin yanı sıra şelaleleri de mevcuttur. Hatta çölleşmiş topraklar bile. Genellikle yüksek düzlüklerden oluştuğundan tepe olarak bazı yerler göz önüne gelmektedir, Aladdin Tepesi gibi. Ama şehrin güneyinde Toroslara ulaşmak mümkündür.
Konyanın mutfağı da meşhurdur ve akla ilk gelenlerden biri de etli ekmektir ama Konya denince akla gelmesi gereken devasa şahsiyetler vardır ki sadece Türk kültüründe değil dünya kültüründe de önemli kişilerdir. Mevlana Celaleddin Rumi, Şemsi Tebrizi, Nasrettin Hoca türbeleri mutlaka ziyaret edilmesi gereken abide şahsiyetlerdendir.
Son zamanlarda Türkiye A Milli Futbol takımının maçları da modern Konya Büyükşehir Stadyumundan yapıldığından şehir daha çok gündeme gelmiştir. Şehir halkı misafirperverliği ile bilinmektedir.
Konya Gezi Rehberi için blogu ziyaret edin!