Çeşme'de Gezilecek Yerler

Çeşme Kalesi: 1508 yılında Osmanlı Padişahı 2. Beyazıt tarafından yaptırılmıştır. Kale, Osmanlı mimarisinin tüm özelliklerini taşımaktadır. Bu tarihi yapı, ilçede yapılan Uluslararası Çeşme Müzik Yarışması’nda konser yeri olarak düzenlenerek tüm dünyaya sergilenmektedir. Her yıl uluslararası Çeşme Festivali 2-7 Temmuz tarihleri arasında burada kutlanmaktadır. Kalenin önünde Kaptan-ı Derya Cezayirli Hasan Paşa' nın aslanlı heykeli bulunmaktadır.
Kervansaray: 1528 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan kervansaray iki katlıdır. Bu tarihi yapı bugün otel olarak hizmet vermektedir. Hediyelik eşyaları deri giysileri ve kaliteli halılarıyla alışveriş imkânları sunulur. Geceleri özellikle restoranlar, barlar ve diskolar etrafında canlı, neşeli bir atmosfer bulunur.

Çeşme Ilıcaları: İzmir - Çeşme yolu üzerinde ve Çeşme'ye 5 km. uzaklıkta deniz kıyısında bulunan Çeşme Ilıcaları, plajı ve ılıcası aynı yerde olan dünyanın en ilginç ve zor bulunur ılıcalarından biridir. Suların sıcaklığı 58 derece dolayındadır. Romatizmanın kronik her şekli, gut şişmanlık gibi metabolizma bozuklukları ile raşitizm, kadın, deri, hastalıkları, karaciğer ve idrar yollarının ağrılı hastalıklarında yararlı olmaktadır. Kaplıca civarında modern konaklama tesisleri mevcuttur. Ayrıca bu konaklama tesislerinde termal özellikte havuz ve banyolar bulunmaktadır. Çeşme kaplıcalarına ulaşım Üçkuyular'dan kalkan Çeşme otobüsleri ile mümkündür.
Şifne (Reisdere) Kaplıca ve Çamuru: Çeşme Ilıcaları’nın 5 km. kuzey doğusunda Şifne körfezinde küçük bir yarımada üzerinde bulunan etrafında çeşitli konaklama ve yeme- içme tesisleri yer almaktadır. Romatizma, raşitizm, kadın hastalıkları ve idrar yolları, mide, bağırsak, egzama, kan çıbanı gibi deri hastalıklarında yararlıdır.   

Çeşme'nin tipik ege mimarisi özelliklerine sahip pek çok yapısının yanı sıra, adını aldığı Osmanlı Dönemi çeşmeleri de bu mimari zenginliğe ayrı bir değer kazandırır. Sokaklara çeşme yaptırmak yıllardır Anadolu'nun en önemli ve eski geleneklerindendir. Çeşmeyi yaptıran hem kuşaklar boyu adını yaşatmak, bunu yaparken de insanları Ege'nin sıcağında serinlemelerini sağlayarak onlara bir iyilik yapmayı, sevap işlemeyi amaç edinmiştir.Çeşme'nin tipik Ege mimarisi özelliklerinin,ilk bakışta göze çarptığı ve Türk kültürüyle birleşerek ayrı ayrı güzellikler sergilediği 16 çeşmesi vardır. Bunlar: Mehmet Kethuda Çeşmesi, Memiş İbn-i Ahmet Çeşmesi,Ahmetoğlu Hacı Memişağa Çeşmesi,Kabadayı Çeşmesi,Maraş Çeşmesi Hafize Rabia Hatun Çeşmesi,Kaymakam Sadık Bey Çeşmesi,Hacı Salihe Çeşmesi,Marif-i Dergah-ı Şeyh Yusuf Efendi Çeşmesi’dir.   

Çeşme'de 19.yy’a ait camilerin hemen hemen tümü birbirine benzer.Halen ibatede açık olan camiler şunlardır;Hacı Memişağa Camii,Hacı Mehmet Ağa Camii,Osman Ağa Camii,Alaçatı Memiş Ağa Camii.
Çeşme Efsaneleri
Çeşme'nin çağların ötesinden günümüze uzanan serüveninde efsanelerin de ayrı bir yeri vardır. İşte bunlardan ikisi.
Erythrai Efsanesi: Efsaneye göre Tanrı Heraklesi betimleyen bir heykel,Fenike'deki Tyros kentinden bir sal üzerine bırakılır.Sal denizleri aşarak lona kıyılarına kadar gelir ve Chios(Sakız) adası ile Erythrai arasındaki Mesate Burnu'nda karaya vurur.Chios'lular ve Erythrai'liler heykeli kentlerine taşıyabilmek için her türlü çareyi denerler ama başarılı olmazlar.Heykel bir türlü yerinden kıpırdamaz.   

Erythrai'li bir kör balıkçı kadınların saçlarını kesmelerini bu saçlardan erkeklerin yapacağı bir halatla heykelin çıkarılabileceğini söyler.Ancak başta soylu kadınlar olmak üzere kimse ona inanmaz.Sonunda Thrak asıllı bir köle,balıkçının dediğini yapar,kadınların saçlarından yapılan halatla heykeli çıkarır.Birden kör balıkçının gözleri de açılır.Herakles heykeli için kentte kutsal bir yer yapılır ve Thrak kadınları dışındakilerin girmesi yasaklanır.
Çeşme Müzesi’nde Erythrai'den çıkarılan sikkeleri görürseniz tapınağın ve heykelin tasvirlerine dikkatlice bakarsanız, bu efsane'nin doğruluğuna sizlerde inanacaksınız.

Cbyl Efsanesi: Erythrai'li bir kadın kahin, Cbyl'e ait efsane de eski çağlardan günümüze değin söylenir durur.Cbyl'in Korykos Dağı'nda doğduğu ve kendisine Tanrılar tarafından ilham ve kehanet gücü bağışlanmıştır.Babası bir ölümlü,annesi ise dağlarda, kırlarda, ormanlarda, çeşmelerin kaynakların başında, nehirlerde yaşadıkları sanılan peri kızları yani Nympha'lardan biriymiş. Nympha doğar doğmaz onu kahinliğe başlatmış.Cbyl'in ağzından dökülen sözcükler hep dizeler halindeymiş.Efsaneye göre Cbyl her biri 110 yıl süren 9 insan ömrü yaşamış. Cbyl'i bu kadar uzun yaşatan neydi acaba?Çeşme'ye gelin,termal sularıyla,iklimiyle,rüzgarıyla tanışın sizlerde bu sırrın farkına varacaksınız.
Yat Limanı: İzmir ilinde özellikle Çeşme Yarımadası'nın güneyi ülkemizin belli başlı yat güzergâhlarından birini oluşturmaktadır. Çeşme-Kuşadası güzergâhı yat turizmi altyapısının en çok geliştiği alandır. Ticari ve yat limanı bulunan Çeşme Limanı'nın iskelesi iki küçük tonajlı gemi yanaşabilecek kapasitededir. Yat Limanı ise 150 teknenin barınabileceği büyüklükte tasarlanmıştır. Kışları balıkçı barınağı yazları ise yatçılara hizmet vermektedir.
Alaçatı İskelesi: Alaçatı beldesinin güneyinde yan yana sıralanmış koylarla, yatçılar için bir cennet niteliğindedir. İskelede 80 tekne barınabilmektedir. Yatların barınabilmesi için pek çok imkân vardır.
Çeşme-Altınyunus Yat Limanı: 70 büyük ve 40 küçük tekne bağlanabilecek kapasitede olup her türlü yat bakım hizmeti verebilmektedir. Yat Limanı geceleyen ya da konaklayan yatlara su, elektrik, telefon, bakım, onarım ve kışlama hizmetlerini verebilecek durumdadır.   

Çeşme’ye geldiğinizde her şeyden önce Alaçatı’ya gitmeli ve bolca vakit geçirmelisiniz. Alaçatı’nın Bodrum’u andıran sokaklarında yürüyüş yapmalı, bol bol fotoğraf çekmelisiniz. Sakız ağaçlarını ve yel değirmenlerini görmelisiniz. Alaçatı’da kurulan Köy Pazarı’na ve antika Pazarı’na gitmelisiniz.    

Çeşme’de en eski yerleşim alanlarından biri olan Germiyan Köyü’nü ziyaret edebilir, sokaklarında yürüyüş yapabilirsiniz.    

Çeşme’de sakız ağaçlarının yetiştiği alanları görebilirsiniz. Çeşme merkezinde yürüyüş yapabilir, çarşıyı ve mağazaları gezebilirsiniz.   

Tekne turlarına katılıp Çeşme’nin koylarını gezebilirsiniz.

Filtreler
Tesisteki Olanaklar
Tümünü Gör (14)
Daha Az Göster
Nereye Gidiyorsunuz?
Giriş
19.04.2024
Çıkış
20.04.2024
Misafirler
2 misafir

Dalyan Residence & Suites

4.7 · Harika · 3 yorum
Deniz Kenarı ve Nezih bir işletme
En iyi fiyat alınıyor
4.6 · Harika · 5 yorum
En iyi fiyat alınıyor

Reges a Luxury Collection Resort & Spa

5.0 · Harika · 3 yorum
Lüks Sahil Oteli, Boyalık Çeşme
En iyi fiyat alınıyor

Sarezya Luxury Hotel & Spa

5.0 · Harika · 3 yorum
En iyi fiyat alınıyor

Yaso's Suites, Paşalimanı

5.0 · Harika · 3 yorum
En iyi fiyat alınıyor
Şu anda kapalı
01 May ile 17 Eyl arasında açık

İpekYol Hotel, +12

4.7 · Harika · 6 yorum
En iyi fiyat alınıyor
Şu anda kapalı
01 May ile 31 Eki arasında açık

Life Point Hotel

4.7 · Harika · 3 yorum
En iyi fiyat alınıyor
Şu anda kapalı
01 May ile 31 Eki arasında açık

Lulu Inn Hotel

5.0 · Harika · 2 yorum
En iyi fiyat alınıyor

Sıkça Sorulan Sorular

Çeşme bölgesindeki hangi oteller çiftler için en uygun?
İpekyol Hotel ve Herakles Hotel çiftlere uygun atmosfere sahip otellerimizden...
Çeşme bölgesindeki hangi oteller sıra dışı güzel manzaraya sahip?
Fener Otel Çiftlikköy , Dalyan Residence&Suites'in manzarası gizli ve güçlü bir heyecan uyandırıyor.
Çeşme bölgesindeki hangi oteller aileler için en uygun?
My Stone Home Hotel, Villa Kore Hotel ailelere uygun olanaklar sağlıyorlar.
Çeşme bölgesindeki ortalama otel fiyatları nedir?
Otel fiyatları için müesseseleri arayabilirsiniz.
Çeşme bölgesinde kalmak için en iyi oteller hangileridir?
Çeşme Barbarossa Hotel, İncirli Ev, Cumbalı Konak müthiş bir çekiciliğe sahip.
Çeşme bölgesindeki hangi oteller güzel kahvaltı servisine sahip?
Sultan Konak, Marge Hotel, Sedirli Ev kahvaltıda eşsiz gurme lezzetler sunuyorlar.
Çeşme bölgesindeki evcil hayvan dostu oteller hangileridir?
İpekyol Hotel ve Köşe Konak Otel evcil hayvan dostu otellerimizden.
Çeşme'de merkeze yakın oteller hangileri?
İpekyol Hotel Çeşme'nin merkezinde bulunuyor.
Çeşme'de denize sıfır en iyi oteller hangileri?
Villa Kore Hotel ve Dalyan Residence&Suites deniz-kum-güneş üçlüsünden vazgeçemeyenlere yönelik yerlerden. İnsanın yüreğini okşayan dinginlikte bir mutlak sükunet sunuyorlar.
Çeşme bölgesindeki şömineli oteller hangileri?
Cumbalı Konak Hotel, Sultan Konak Hotel ve Kurabiye Hotel'de şöminenin keyfini çıkarın.
Çeşme bölgesinde villa kiralama ve dağ evi seçenekleri nelerdir?
Sayfamızda refere ettiğimiz villa seçeneklerine bakabilirsiniz.
Çeşme bölgesindeki hangi oteller romantik?
Deniz Kabuğu Hotel doğanın içinden gelen romantizmi bulmak mümkün.
Çeşme bölgesinde yetişkin oteller hangileri?
Casa Bella Hotel, Antmare Hotel, Villa Kore Hotel yetişkinlere yönelik hem görüntüsel hem işitsel bir ahenk sunuyor.