Hamam Sefasını Sevenlere 10 Otel Seçeneği

Romalılarla başlayıp Türk kültüründe zirveye ulaşan ve en muhteşem dönemini yaşayan, ünü dünyanın hemen her yerine yayılan Türk Hamamı diye, adıyla bile rahatlatan bir gerçek de var. Öyle ki Türk sinemasında bile hamam sahneleri efsane olmuştur bizim için.
Selçukluların Roma hamam mimarisini şekillendirmesi ve Osmanlıların da değiştirip bize özgü hale getirmesi sonucu günümüze uzanan farklı tarzları ile hamamlar, Mimar Sinan’ın da el emeğini taşıyan yapılardır. 
İşin kültür boyutuna uzanmaya gelince o da en az mimarisi kadar köklü. Bir kere bizim kültürümüzde “sıcak su, kaynarca” gibi deyişler bile var. Her ne kadar banyonun evlerin içine girmesi ile tahtı hafif sarsılır gibi olsa da hala düzenli olarak hamama giden kişiler var. Ama Türk Hamamı hem mimari hem de kültürel özellikleri ile otellerde yaşatılıyor. Göbek taşından tellaklarına, halvetine kadar hala kültürel öğeleri görebilirsiniz. Kesenin detoks etkisi ve sıcak suyun şifalı, rahatlatıcı etkisi de cabası. Hele de doğal sıcak suyla çalışan hamamlara ya da otellere denk geldiyseniz… 
Temizleyici ve şifalı etkisi yanında hamam, zevk ve eğlence için de kullanılıyor. Gelin hamamı, adak hamamı ve hatta son yıllarda bebeklerin doğum etkinlikleri bile hamamlarda yapılıyor.
Biz de hamam sefasını özleyen canımız tatilcilerimiz için hamamları ile rahatlatıcı etkinin zirvesine çıkan 10 Butik ve Küçük Otelimizi seçtik. 
Not: Sıralama Karışıktır.:) Otelleri görmek için isimlerine tıklayınız

1- Antmare Hotel Alaçatı

🌞Güzel kuytu bir koyda, mini plaj alanına sahip, insanı kucaklayan havası ve kendine özgü karakteri hemen fark yaratıyor Antmare’nin.

✨Sade ve çağdaş bir mekan Antmare. Geniş bol çiçekli havuzlu bahçesinden mutfağına kadar her şey muntazam. İçten bir özenle son derece sempatik ve konforlu biçimde dekore edilmiş odaları bir hayli güzel.

Antmare Hotel, +12

2- Assos İda Costa Otel

Ege Denizi’nin muhteşem manzarasına, komşu Midilli’ye ve harika bir bahçe peyzajına bakan odaları alabildiğine geniş, 30m2 ile civarın tüm rekorlarını kırmaya aday. 6 dönümlük arazi üzerine kurulu, geleneksel Ege mimarisiyle inşa edilmiş, tamamı doğal taşlar ve zeytin ağaçlarıyla çevrili Ida Costa Hotel, deniz kenarında doğayla baş başa huzurlu ve konforlu bir ortam sunuyor.

3- Cella Hotel & SPA, Selçuk

Uygarlıkların beşiği Efes yanında çağdaş sanatın, eski Roma ve Yunan sanatıyla buluştuğu sıra dışı lüks bir otel. Bugüne kadar tatil alışkanlıklarınızı tamamen değiştirecek otelde, kendinizi çok özel hissetmeniz için herşey düşünülmüş. Herbiri birbirinden farklı dizayn edilmiş 17 geniş, konforlu odada karşınızdaki Bülbül Dağından, Meryem Ana evinden ve Efes’den kopup gelen tarihi, mistik havayla uyanacaksınız.

Cella Hotel & SPA

4- Kayakapı Premium Caves Hotel, Ürgüp

Kapadokya’nın başkenti Ürgüp’ün ilk yerleşim merkezlerinden olan ve “Ağalar Mahallesi” olarak tanımlanan Kayakapı Mahallesi eski görkemli günlerine Kayakapı Premium Caves – Cappadocia adı altında geri döndü. Kayakapı Premium Caves – Cappadocia, UNESCO ve Dünya Kültür Mirası Merkezi tarafından desteklenmekte olup, yüzlerce kayadan ve tarihi yapıdan oluşmaktadır. 10. yüzyıl Kaya Kilise’si, Selçuklu Camii’si ve Aziz Yuhannes’in Evine ev sahipliği yapan bu tarihi mahallede eşsiz Ürgüp / Kapadokya manzarası ile konaklayabilirsiniz. Tarihin ve uçsuz bucaksız manzara ile buluştuğu yer olan Kayakapı Premium Caves – Cappadocia’da ihtiyaçlarınız ve lüksünüz için dekore edilen 33 m2 ile 253 m2 arası farklı özellik ve kategoride Mağara Oda, Süit ve Konaklar yeni ev sahiplerini bekliyor.

5- Patara Prince Hotel & Resort - Kalkan

Akdeniz’e baka baka dönemeçli yoldan Torosları tırmanmak eşsiz bir göz şöleni sunuyor insana ! Dik bir yarın dibine sıkışmış pitoresk bir balıkçı kasabası olan Kalkan’da kendine özgü ruhunu her daim koruyor…

✏️ Kilisesi, çeşmesi, yamaca tırmanan yolları, cumbalı güzelim evleri, bir sıra keyifli restoranları ile gitmeye değer bir yer kesinlikle ! Denizi her zaman berrak.

Patara Prince Hotel & Resort

6- Renka Hotel & Spa Göcek

🧑‍🌾 İşletmecisi ve müthiş bir insan, Ramazan Dim'in titiz yönetimi altında, bu otel sadece bir konaklama yeri değil, ruhunuzu dinlendirecek bir keşif noktası.

🌿 Spa'da Huzurun Adresi: Renka Hotel & Spa'da her adımda kendinizi şımartıyorsunuz. Göcek’te pek spa oteli yok, ama Renka var! Masaj, hamam, sauna ve buhar odası gibi olanaklarla dolu spa bölümü, bedeninizi ve zihninizin her köşesini yeniden canlandıracak. Burası sadece bir konaklama yeri değil, tam anlamıyla bir ruh ve beden terapisi merkezi.

Renka Hotel & Spa

7- Villa Fe - Çatalca İstanbul

Odaları şık, cooool.. İçeride "amerikan country" bir hava var. Dilerseniz king suitleri de mevcut. Kahvaltıları açık büfe, çeşitler dolusu kahvaltılık, pufidik sıcaklar.. Beş çayında leziz atıştırmalıklar.. Kitle gayet nezih. Akşam yemeğinde günün menüsü..Özel davetlerde ev yapımı adeta İtalyan pizzaları, taş fırında pişen kuzu ve oğlakları favoriiii. Bu arada bahçeden toplayacağınız taze sebzeler ile salatınızın yapılmasını isteyebilirsiniz ya da buradaki organik meyve ve sebzeden satın da alabilirsiniz.

Villa Fe Çatalca

8- Şiir Otel - Denizli

Bizim kalbimizde yer eden unsur ise Şiir Otel. Denizli'nin en merkezi yerinde, son derece şık, uygar atmosferli bir kent oteli burası. Kapıdan girişte havası etkileyici, içi ise ayrı bir alem. Dekorasyonun sıcaklığı ve kişiselliği gerek yönetim ekibinin içtenliği seçme kriterlerimizi fazlasıyla karşılıyor. Yöreye has sıcak içtenliği ile sempatik, kişisel ve konforlu bir ortam sunuyor Şiir Otel.

Şiir Otel

9- Villa Kore, Ilıca Çeşme

Sabah denizi görerek uyanmak akabinde denizi seyrederek kahvaltı yapmak için Çeşme’deki Villa Kore’ye gidiyoruz. Odaların hepsi aydınlık ve zevkle döşenmiş. Deluxe jakuzili odamızın tepeden denizi görebileceğimiz güzel bir manzarası var. Ayrıca çocuklarıyla gelen aileleri de rahatlıkla ağırlayabilecek konforlara sahipler. Sabah erkenden kalkıp iki adım uzaklıktaki sahilde yürüyüş yapıp, çeşitli masaj terapileri aldığımız spa salonlarındaki mermerli hamamlarında vakit geçirmek keyfimizi ve konforumuzu arttıran unsurlardan oldu. 

Villa Kore

10- Yacht Classic Hotel Fethiye

Şehir merkezine sadece 10 dakika yürüyüş mesafesinde bulunan, Fethiye’nin ilk butik belgeli oteli Yacht Classic Hotel, Karagözler’de bulunan Marina’da konumlanıyor. Akdeniz mimarisine sahip bu seçkin otel misafirlerin ihtiyaçlarını karşılayacak her türlü donanım ve konfora sahip; açık yüzme havuzu, Türk hamamı, sauna, jakuzi, iskelede sıralı masalar ve teras... Dahası Lykia Kaya Mezarlarına ve Telmessos kalıntılarına yürüyebilir, October Rouge Yelkenlisi ile Ege’nin maviliklerine açılabilir, Orman ile denizin iç içe geçtiği eşsiz koyları keşfedebilirsiniz.

Yacht Classic Hotel, +12