Haftanın Fotoğrafı Eskişehir Odunpazarı

Benzerleri Safranbolu, Cumalıkızık ve Beypazarı gibi nadide ilçelerimizde de bulunan Odunpazarı; her yerine tarihin izleri sinmiş, yaşanmışlık kokan bir ilçe. Geçmişi Bizanslara kadar uzanan bu masalsı ilçe, Selçuklulardan Osmanlılara kadar köklü medeniyetlere de ev sahipliği yapmış. Daracık sokaklarındaki rengârenk evleri zaten bu güzellikleri yansıtıyor.

Eskişehir Odunpazarı Turu – Eskişehir Odunpazarı Turu Fiyatları Tatil Home
Bu evler, Osmanlı döneminde durumu iyi olan aileler tarafından yapılmış evlermiş. Bugün ayakta kalan evlerin çoğunda da insanlar yaşıyor. Yani nereden baksanız 3-4 nesil yaşamış evlerde. Her bir yerinden yaşanmışlık, tarih fışkırıyor. Duvarlarına en güzel, en iyi, en kötü ve en unutulmaz anılarını yaşayan insanların kokusu, hikâyesi kazınmış.

Eskişehir'in ilk yerleşim yeri olan Odunpazarı, tarih dendiğinde hayal ettiğiniz her şeye sahip. Otantik atmosferi ve evlerin kapısından girdiğinizde sizi saran gizemli havası bambaşka. Duvarlardaki her bir tuğlanın size anlatacak çok şeyi var. Arnavut kaldırımlı sokaklarında yürürkense kendinizi köşe başındaki sahafın raflarında bir masal kitabının kahramanı gibi hissedeceksiniz. Bu şirin ve estetik mimarisi ile göz alan cumbalı evlerin içinden çıkan teyzelerin ve amcaların samimiyeti ise sizi sarıverecek. Annenizin elinden çıkmış gözleme ve Eskişehir’e özgü çiğböreklerin tadına doyamayacaksınız. Evin önündeki tahta taburede oturan amcanın ise başından geçenler dinlerken içinizi ısıtacak.

Bu tarihi motiflerle dolu ilçeye yakından dokunurken hemen yanındaki Çağdaş Cam Sanatları Müzesi’ne gitmeyi ihmal etmeyin. Çok güzel sanat eserleri bekliyor sizi. Osmanlının en bilinen minyatür ustalarından biri olan Matrakçı Nasuh’un elinden çıkan Kurşunlu Camii ise o yılların ibadet ve mimari anlayışını gözler önüne seriyor. Yüzyıllar önce tüccarların konakladığı bir yer olan Atlı Han, bugün restore edilerek hizmet veren bir tarihi çarşı. El sanatları ürünlerin sergilendiği çarşıda kendiniz ve sevdikleriniz için güzel eserler bulabilirsiniz. Eskişehir’de çıkarılan ünlü lületaşından objeler alabilirsiniz.

Yılın her dönemi pek çok turisti ağırlayan Eskişehir Odunpazarı, ışıl ışıl ve kaliteli butik otellerine her geçen yıl bir yenisini daha ekleyerek hizmet vermeye devam ediyor. Bembeyaz kış aylarının yanında tomurcuklu bahar dallarıyla da bir başka güzel olan Odunpazarı, bir hafta sonunda fotoğraf makinenizi ve rahat yürüyüş ayakkabılarınızı da yanınıza almayı unutmadan sizleri bekliyor. 

Eskişehir Otelleri için tıklayın!