Ege’nin En Lezzetli Kahvaltılarını sunan 15 Butik ve Küçük Otel

Kimi ülkede sabah hızla yenen bir kruvasan ve bir kahve, bazısında mısır gevreği ve süt, bazısında ise fasulye veya haşlanmış pirinç. Her ne kadar tüm dünyada farklı kahvaltı alışkanlıkları olsa da biz Türkler için kahvaltı, hala günün en önemli öğünü. Güne güzel, enerjik ve sağlıkla başlamanızın temel kaynağı. Hepimiz isteriz ki taptaze kokan domatesler, çıtır çıtır biberler, yemyeşil nane ve maydanozlar ya da en lezzetli zeytinler, mis gibi kokan kızarmış ekmekler ve omlet donatsın masamızı.

Özellikle hafta sonları ve tatillerde kahvaltı sofraları, tam bir şölene dönüşür. Bu özelliğimizin farkında olan butik ve küçük otel işletmecileri de kahvaltı sofralarını ellerinden geldiğince unutulmaz kılamaya gayret gösteriyorlar. Hele de deniz kenarında, samimi bir Ege kasabasında kalıyorsanız keyfinize diyecek yok! Türlü türlü yerel otlarla hazırlanmış omletler ve gözlemeler, sıcacık kokusuyla sizi sarıveren taptaze çay, otelinizin bahçesinden koparılmış taze sebzeler, anne eli değmiş gibi lezzetli poğaça, börek ve küçük ekmekler sofranızda sizi bekliyor olacak. Ayrıca otele ve bölgeye özgü spesiyal tabaklar, çeşit çeşit reçeller ve mezeler günün bu özel anını unutulmaz kılmak için hünerli eller tarafından hazırlanıyor. Biz de Ege’de gidip kaldığımız oteller arasından, kahvaltısını gerçekten unutamadığımız, dostlarımıza anlatmaktan sıkılmadığımız 15 butik ve küçük oteli sizlerle de paylaşmak istiyoruz.

1. 1850 Hotel, Alaçatı

Yer İyonya, Ege; dönemin sadrazamı bataklığın kurutularak kanal yapılmasını buyurur ve bugünkü Alaçatı'nın ilk sakinleri Rum işçileri Sakız Adası' ndan gelir; yıl 1850' dir.

1850 Hotel Alaçatı, bölgenin mimari dokusuna sadık kalınarak Alaçatı'nın orjinal taşlarıyla inşa edildi. Yüksek tavanlı odaları ve banyolarının tümü özel tasarım ve hepsi birbirinden renkli, birbirinden keyifli. Kahvaltıda yöresel peynir ve zeytinleri, ev yapımı reçelleri, tuzlu yoğurt, zahter, çökelek ve Germiyan ekmeği gibi özel lezzetleri deneyebilirsiniz. Kendi bahçelerinden gelen yeşillik ve yumurtalarla birlikte, otelin cafesinde günün her saatinde Ege kahvaltısı, zeytinyağlılar, Boşnak mantısı ve böreği tadılabilir.

2014 yılında hizmete giren 1850 Hotel Kemalpaşa, nostaljik odaları, Fava Restaurant ve Karınca mağazası ile 165 yaşında eski bir Rum evinin başarılı restorasyon örneklerinden. Tarihi binanın bahçesinde yer alan Fava, meze - balık ve tahinli kabak tatlısı ile Alaçatı gezginlerine unutulmayacak lezzetler sunuyor. Rüzgarını hissetmek, tarihinde gezinmek, aheste bir keyifle Ege kahvaltisı yapmak ve belki de dünyanın en özel yemeklerini tatmak için, Alaçatı'yı yaşamak için... 1850 Hotel sizleri bekliyor...



2. Begonvilla Evleri, Cunda Adası

Begonvilla Evleri, mis kokulu rengarenk bir bahçe içerisinde, Ege Denizi’ne açılan Ayvalık ve Midilli Adası’nı gören manzarası ile tarihi eser tanımlı, Cunda’ya has iki taş ev. Ev sahipleri 31 yıl önce satın aldıkları 100 yıllık evleri, aslına uygun restore edip, konforlu birer misafir evi olarak önce aile ve arkadaşlara, daha sonra da tüm konuklara açmışlar. Villalardan ve ‘’botanik bahçe’’ olarak tarif edilen nefis bahçede nüfus eden huzur ve pozitif enerji konukları anında büyülüyor. Bu büyülü ortamda ikram edilen eşsiz kahvaltıda ise güneşte pişen ev reçelleri, ev yapımı ekmekler, kendi bostanlarında yetişen sebzeler ve otlar sunuluyor. Ayvalık zeytini, zeytinyağı ve özel Ayvalık peynirlerinin tadına doyum olmuyor. Begonvilla Evleri konuklarına tekne gezileri, yelkenli, tabiat parkında doğa yürüyüşleri ve Cunda’nın eşsiz Girit Mutfağı’nı tatma imkanlarını sunarak tatilin unutulmaz bir deneyim olmasını sağlıyor.


3. Ferahi Evleri, Ayvalık

Sabah uyandığınızda kendinizi gemi güvertesindeymiş hissi veren odalarında LCD tv, kablosuz internet, klima, mini bar gibi her türlü konfor mevcut. Bina eski ve yeni mimari öğeleri harmanlayan özelliklere sahip. İlçe merkezinde bulunan Saatli Camii, Taksiyaris Kilisesi, Hamidiye Camii, Ayazma Kilisesi gibi bir çok tarihi yapıya yürüme mesafesinde ki otelde zeytin ve zeytinyağı ev sahipleri tarafından hazırlanıyor. Reçelleri yöreye has tatlardan ev yapımı. Taze köy yumurtası, günlük taze lor, muhteşem Ayvalık tulum peyniri ve Ege’nin muhteşem sofrasından çıkan ot ve sebzeler ile mükemmel kahvaltılar yaratılmış. Türkiye’de kahvaltılık ürünleri en iyi olan yörelerden en iyi tatları sofranıza getiriyorlar.

Denize sıfır konumda olan tesis Ayvalık mimari özellikleri göz önüne alınarak inşa edilmiş. Bir ayağınız medeniyette, diğer ayağınızsa doğayla iç içe. Balıkesir ilinin, uluslararası giriş ve çıkış yapılan gümrük limanına 100 metre mesafede, uluslararası Körfez Havaalanı’na 20 dk mesafede yer alıyor. 18 odası da deniz manzarasına sahip.



4. Golden Key Hotel, Bördübet

The Sunday Times Gazetesi’ne göre “Avrupa’nın En Gözde 100 Oteli” arasında gösterilen Golden Key Bördübet, Marmaris’e 27 kilometre uzaklıkta, Gökova Körfezi’nin eşsiz koylarından Bördübet’te dere ile denizin kesiştiği bir noktada yer alıyor. Her biri birbirinden özel 40 odasıyla hizmet veren Bördübet’te 16 Deluxe Oda, 10 Aile Odası, 1 Romantik Ev, 1 Kayıkhane Ev, 1 Bahçe Evi ve 1 Köşe Ev bulunmaktadır. Organik bahçesinden toplanmış sebze, meyveler ve yöresel otlarla hazırlanmış yiyecekler ise bedeninize hak ettiği özeni göstermenizi sağlıyor. 19 koya birden bakan Golden Key Bördübet’e ait adanın zirve noktası Gökova 360’da otelin mahzeninden seçilmiş özel içeceğinizi yudumlayarak keyif yapabiliyorsunuz. Bu benzersiz ortamda kendinizle baş başa kalmanın verdiği huzur, bütün bedeninize yayılarak ruhunuzu dinginliğin doruk noktasına ulaştırıyor.


5. Hotel Unique, Fethiye

Adını kendisi koydu: Hotel Unique Özgün mimarisiyle Akdeniz’e özgü ve Akdeniz’e övgü… Muhteşem Fethiye Körfezi ve özgürlük duygusunu sınırsız hayallere taşıyan marina manzarasına sahip…Çok özel mekanlar, çok özel lezzetler arayanlar için endüstriyel tatile karşı adeta kalabalıktan, karmaşadan uzak bir manifesto… Hiçbir odası birbirine benzemeyen özgün ‘gusto’ anlayışıyla… Hotel Unique, butik kimliğine Fethiye’nin taş ustalarının emeğini, 150 yıllık ahşapları işleyen ahşap ustalarının geleneklerini yaşatan benzersiz bir mekan. Caretta Caretta”ların ülkesinde çevreye saygının zirvesinde kendisi de doğal olan bir küçük otel. Fethiye”nin sayılı otellerinden Hotel Unique şimdi benzersiz özellikleriyle benzersiz anlar yaşatmak ve benzersiz anılar armağan etmek için sizi bekliyor.


6. Ilriccio Beach House, Bodrum

“Deniz kestanesi” anlamına gelen Capri adalı Il Riccio, yeni konsepti Il Riccio Beach House ile Bodrum’da sizleri karşılıyor:
Tepenin üstüne kurulmuş ve Ege’nin doğal güzellikleriyle çevrili bu muhteşem yerde, her şey sudan esinlenilmiş ve ona adanmış.

Denizin saflığı ve gökyüzünün parlak mavi tonları otelin her ayrıntısında bulunuyor: Ege’nin ahşap mavi masaları, el yapımı İtalyan çinileriyle süslü cam kaplı mutfağı ve yeşil doku altındaki kendi plajıyla bu eşsiz deneyimin unutulmaması için mükemmel uyumu sağlıyor.
Kişiye özel servis, olağanüstü SPA deneyimi ve Michelin yıldızlı şefin menüsündeki taze lezzetler, Il Riccio’ da geçirdiğiniz her saniye sizleri hayran bırakacak.
Cezbedilmenin kaçınılmaz olduğu, unutulmaz bir yolculuğa hazır olun...



7. Karia Bel, Bozburun

Karia Bel’, Datça Yarımadası’nda yeni keşfedilmeye başlanan küçük bir balıkçı kasabası olan Bozburun Köyü’nde, Ege ve Akdeniz’in kesiştiği en güzel koylardan birinde yer almaktadır. Misafirlerine tatillerinin tadını çıkarırken evlerindeki rahatlığı yaşatmayı hedefleyen Karia Bel’, büyük şehirlerin kargaşasından ve günlük hayatın koşuşturmasından uzaklaşıp, doğa ile baş başa kalmak isteyenler için en doğru adreslerden biri. Denize sıfır konumda olan Karia Bel’, kimi Yunan adası Simi manzaralı, kimi Bozburun koyu manzaralı özel teraslı odaları, masmavi denizin üzerindeki özel iskelesi, deniz kenarında mum ışığında servis edilen eşsiz lezzetli akşam yemekleri ile misafirlerine unutulmaz bir tatil vaat etmektedir.


8. Masal Tatil Evi, Selimiye

Masal Tatilevi; kendi eviniz gibi sıcak, temiz, rahat, kendinizi en mutlu hissettiğiniz yer! Her yer sizin eviniz kadar size özel; her detayında sıcacık bir ev dokunuşu, ev özeni taşıyan birbirinden güzel 4 oda misafirlerini ağırlamak için sabırsızlanıyor.

Güneş, Ay, Su ve Toprak odaları sizlerin rahatı ve konforu düşünülerek hazırlanmış. Masal Tatilevi’nde doyumsuz Selimiye manzaralı ve rengarenk lavanta, sardunya, begonvillerle bezeli bahçe hem Masal Tatilevi misafirlerini hem de Selimiye’nin huzurlu atmosferini yaşamaya gelenleri birbirinden güzel tatlarla buluşturmaya hazır.

Dilerseniz havuzbaşında akşamüzeri kahve eşliginde sıcacık ev kurabiyelerinin tadına bakabilir, dilerseniz de iskeleden balık tutabilirsiniz. Masal Tatilevi’nde Selimiye’nin sessiz, sakin, huzurlu atmosferini yaşarken köy merkezine sadece 3 dakika uzaktasınız. Bahçede dolunayın dağların arkasından çıkışını, denizin üzerindeki ışıkların çırpınışlarını, yıldızları hiç bu kadar yakın görmediniz. Tatilevinizde özel olduğunuzu hissedeceksiniz.



9. My Stone Home, Çeşme

Yüzyıllık yaşanmışlıkların gizemi taşlarının arkasında olan gizli bir mekân düşünün. Saklı bahçesi doğanın tüm güzelliklerini cömertçe önünüze sersin, lavanta ve ıtır çiçekleri arasında gezinen kuytu gölgeler, Ege’nin imbatıyla yüzünüzde usulca raks etsin. İçinde zamanı durdurmak isteyeceğiniz; mutfaktan gelen her mis kokuda anneannenizi bir kez daha özleyeceğiniz; Calkama, My Stone Donut, Dede Sarığı ve Pişi’nin tadına doyamayacağınız; odaları dantelli, limonatası naneli, geçmişin hatıralarına sadık, geleceğe meraklı, size sizden daha yakın bir mekân. Haliyle, bir otelden çok daha fazlasını sunma anlayışıyla 2009’un Haziran ayında, ev-otel konseptiyle faaliyete başlayan My Stone Home Hotel, turizm sektöründe farklılık yaratmayı amaçlayan özenli hizmet ilkeleriyle tam 7 yıldır misafirlerinin kalplerinde unutulmaz izler bırakmayı hedefliyor.


10. Oyster Residences, Ölüdeniz

Geçtiğimiz yıllarda The Guardian Magazine tarafından dünyadaki en güzel küçük oteller arasında 4. seçilen Oyster Residences, Ölüdeniz kumsalında deniz kenarında bir tesis. Deniz kenarında olmasına rağmen sahiplerinin küçük ama şirin bir havuz yapmayı da ihmal etmediği, her odanın değişik tarzlarda cesur bir yaratıcılık ile döşendiği şık mekanda, binaların dışındaki ve içindeki detaylar, zeytin ağaçları ile gölgelenmiş bahçesi Akdeniz ve 19.yy yöre mimarisinin özellik ve sıcaklığını yansıtmaktadır. Özgün mimarisi, özenle seçilmiş mobilyaları, Akdeniz mutfağı, deniz ürünleri, geleneksel Türk yemeklerini harmanlayarak sunan deneyimli şefleri ile özel bir atmosfer sunmaktadır. Ölüdeniz’in kalabalık ortamı içerisinde kendini gizleyen şaşırtıcı güzellikteki Oyster Residence, özellikle sakin, şık, sade bir tatil ve kendini özel hissetmek isteyen misafirlerin müdavimi olacağı bir otel.


11. Pür Beyaz Otel, Cunda Adası

Otel bünyesinde bulunan havuzbaşı ve taraçasında alakart hizmet veren kafe restaurantı, dünya mutfağı ve lokal lezzettlerin yer aldığı menü ile sizlere eşsiz bir ziyafet keyfi sunmakta. Aynı zamanda mahzende şömine keyfi yapabileceğiniz bir alan, televizyon odası, küçük ve büyük organizasyonlarınız için kullanabileceğiniz toplantı salonu ile zaman zaman Türk ve dünyaca ünlü ressamların eserlerinin sergilenerek satışının yapıldığı bir sanat galerisi de yer almaktadır. 12 ay boyunca müdavimi olacağınız Cunda Adasında güler yüzlü ekibi sizleri bekliyor.Pür Beyaz Otel, Ayvalık Cunda adasının eşsiz manzarasına hakim kültürel dokuya uygun olarak inşaa edilmiş. Mübadil kültürün bir parçasını hissedeceğiniz Cunda adasında hizmet veren otelde 20 yıllık işletme tecrübesiyle düzenlenmiş odalarında akıllı havalandırma, minibar, su ısıtıcı, laptop ölçülerinde kasa, internet bağlantısı, (kablolu,kablosuz) LCD TV, saç kurutma makinesi, Loccitane ürünleri, buklet menü, yastık menü, telefon, ütü bulunmaktadır.


12. Saklı Konak, Karaburun

Saklı Konak, Karaburun’da bahçeli evlerden oluşan şirin bir köy içinde yer alıyor. 1800’lerin sonunda yapılmış olan konak,  zamanında bölgenin en zenginlerinden bir olan Murat Ağa’nın konağı imiş.
30 yıl önce şimdiki ev sahipleri konağı satın alarak, restore edip yeniden eve dönüştürmüşler. Burada yaşayan aile, zaman içinde evlerini yeniden elden geçirip harika bir küçük otele dönüştürmüşler.
Otelin içindeki tüm eşyalar geçmişlerini yansıtan antikalardan oluşuyor… Sedir, camlı büfe, odalarında ege’ye özgü bembeyaz çarşaflara örülmüş kanaviçeler, el örgüsü perdeler sizi geçmişe götürüyor…
Karaburun'un merkezinde yer alan 6 odalı küçük otel ''Saklı Konak'' mükemmel bir deniz ve dağ manzarasına sahip. Taptaze ürünlerle hazırlanan kahvaltı masanıza, dağda yankılanan keçi çanlarının melodisi eşliğinde ağustos böcekleri ve kuşlar konuk oluyor.
Saklı Konak, İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na 120 km bir mesafede yer alıyor. Karaburun'un doğası ve sakinliğiyle bütünleşen otelin otantik atmosferini yaşamak isteyenlere kesinlikle öneririz.


13. Kesre Otel, Alaçatı
Ayrıca Figen'in hazırladığı enfes reçeller ve sürpriz cookie'lerle bütünleşmiş geniş bahçelerindeki kahvaltılarıyla, misafirlerinin huzurla güne başlamalarını sağlıyorlar. Figen ve Oğulcan, konukları  tesisden ayrılırken onlarla tanışmanın ve dost olmanın hazzını yaşarken aynı hisleri misafirlerine de yaşatmaya çalışıyorlar. Kesre, Alaçatı'nın en canlı, aynı zamanda en huzurlu yerinde; Alaçatı'nın ana caddesinin paralelindeki Cemaliye Çıkmazı'nda, hem Alaçatı'nın sunduğu yemek, içki, eğlence olanaklarının dibinde, hem de gürültüden, kalabalıktan azade bir konuma sahip, sakin bir. Dolayısıyla bu durum Kesre'nin tercih edilmesi konusunda en önemli özelliklerden biri olmuş.

Dedelerinden aldıkları konaklama işletmeciliği tecrübelerini ve kökenlerinin de burada bulunmasını göz önünde bulundurarak Türkiye'nin en gözde yerlerinden biri olan Alaçatı'da bir otel açmaya karar vermişler.

İkisi de işlerinin keyifsizliğinden dem vururken bir yandan da hayallerinde kendilerine ait; fedakârlık konusunda hiçbir zaman ödün vermeyecekleri, kalite konusunda bütün olanaklarını sunabilecekleri bir işletme yatıyormuş.

Kesre'i açmadan önce özel sektörde çalışan Figen ve Oğulcan, ithalat-ihracat-gümrük müşavirliği ve halkla ilişkiler konusunda profesyonelleşmeyi düşünüyorlarmış.



14. L'olivier, Çeşme

Adını zeytin ağacından alan L’Olivier, 300 ağaçlı bir zeytinliğin içerisinde bulunan bir çiftlik evi. Rüzgarın ve çiftlik hayvanlarının sesi ve kuş cıvıltıları eşliğinde bir tatil sunan kırevi sakin ve huzurlu bir tatil arayanlar için en doğru adres. Sade döşenmiş 6 odasıyla konuklarını ağırlayan L’Olivier’de klasik ve deluxe olmak üzere iki oda tipi bulunuyor. Büyük ekran tv, uydu yayını ve internet de teknolojiden vazgeçmek istemeyenler için tüm odalarda bulunmakta. Zengin kahvaltısındaki sunulan her şey L’Olivier’in tamamen doğal yetişen kendi mahsüllerinden oluşuyor. Sabah taze toplanıp sofranıza geliyor. Yumurtalar da yine doğal beslenen özgür dolaşan tavuklarından. Kuş cıvıltıları eşliğinde, huzurlu ve yeşil bahçesinde sakin ve ev konforunda bir tatil sunan kırevi, Alaçatı ve Çeşme’nin hareketli sokaklarına ise sadece 5 km mesafede.

15. Lissiya Hotel, Ölüdeniz

Bir tepenin eteklerinde yer alan Lissiya Hotel'de açık yüzme havuzu ve güneşlenme terası mevcut. Otelin klimalı odaları, Kabak Körfezi'nin ve çevredeki dağların büyüleyici manzarasına sahip. Otelde masaj olanakları da sunulmaktadır. Lissiya Hotel'in ahşap mobilyalarla zevkli şekilde dekore edilmiş odalarında düz ekran TV, minibar ve ücretsiz Wi-Fi mevcut. Tüm odalar özel teraslı. Banyoda spa küveti de var. Bahçede yerel ve uluslararası peynir çeşitlerinin yer aldığı zengin açık büfe kahvaltı servis edilmektedir. Akşam yemeğinde konuklar organik malzemelerle hazırlanan fiks menünün tadını çıkarabilir. Tüm yemekler otelin kendi bahçesinde yetiştirilen taze sebzelerle hazırlanıyor. Lissiya'nın güneşlenme terası ve bar içeren açık yüzme havuzu konukların hizmetinde. Plaj, otelden 1,5 km ötede yer alıyor. Ölüdeniz 15 km mesafede, Dalaman Havaalanı ise 80 km uzaklıktadır.
Bir tane de Editör'ün Özel Seçimi:

16. Mandarin & Mango Hotel, Faralya Ölüdeniz

Mandarin & Mango Hotel, klasik otel kavramları ve kısıtlamalarından uzak tüm misafirlerinin ayrı ayrı detaylarına özen gösterilen bir tatil sunuyor. Faralya Köyü’nde doğanın seslerini ve kokularını duyarak, şömine karşısında jakuziden manzarayı seyredebilmeniz bile düşünülmüş. Kendine özel havuz ve bahçeli vilları tercih ederseniz muhteşem manzara ve gün batımı tatilinize eşlik ediyor. Bu sesiz yuva, Türkiye’nin en çok fotoğraflanan Ölüdeniz sahiline 9 km uzaklıkta bulunuyor. Mandarin & Mango’da konaklarken yürüyüş rotalarında gezebilir, dalış yapabilir, Babadağı’ndan paraşütle gökyüzünde süzülebilir, antik bölgeleri keşfedebilir veya güzel bir tekneyle maviliklere açılabilirsiniz. Nefes ve dans eğitimleri için muhteşem doğanın içinde sükuneti ve dinginliği bulabileceğiniz bu keyifli ortam sizleri bekliyor.