Daha yakından bakmaya layık az bilinen 3 Yunan adası

Yunanistan başkaca tanıtıma ihtiyacı olmayan, popüler ve iyi bilinen bir yer. Yaklaşık 6000 tane ada ve adacığa sahip bölgenin bazı adaları uluslararası üne sahipken bazıları da neredeyse Yunanların kendilerinin bile bilmediği adalar. Oraya tesadüfen giden turistler tarafından keşfediliyor. Biz de seyahat haritanızda işaretleyebileceğiniz, böyle 3 destinasyonu sizinle paylaşmak istedik.

Limnos Adası Mitolojiye göre, Hepastos adada demir dövme sanatını yaparmış. Bugünün yerlileri de bunun, adadaki bakır sanatının kaynağı olduğunu düşünüyor. Ada Ege Denizi’nin kuzey kısmında yer alıyor, huzurlu ve izole bir kaçış noktası arayanlar için ideal bir noktada. Volkanik bir ada olan Limnos, enfes manzaralara, korunaklı körfezlere, küçük tepelere, çeşitli plajlara ve zengin bir kırsal köy yaşantısına ev sahipliği yapıyor. Adadaki yerel şarapçılık oldukça iyi seviyede. Zaten Limnos muskatı olarak bilinen şarap da kendi başına oldukça ünlü. Adanın merkezi Mirina, küçük taş döşeli sokakları, taş konakları ve kaleleri ile güzel bir sahil kasabası. Çevredeki gölleri, Kaspakas yakınlarındaki şelaleleri, tarih öncesi yerleşimlerden ve Avrupa’daki en eski Neolitik şehirlerden biri olan Poliahni’yi de ziyaret edebilirsiniz.

Lipsi Lipsi, Yunan güneşi ve denizini arayanlar için güzel ve küçük bir kaçış noktası. Aynı zamanda kalabalık turistik beldelerden de oldukça uzak. Adanın merkezi Lipsi, birçok konaklama alternatifine sahip. Otelinizde isterseniz yerel bir şekilde hazırlanmış kekik balı ile peynir ve şarabın tadına bakabilirsiniz. Yerel touloumotyri peyniri ve köy peynirinin farklı türlerini denemenizi de öneririz. Adanın kadınları da el yapımı tezgâh dokuma kumaşlar satıyor, isterseniz yerel bir şeyler satın alabilirsiniz. Lipsi’deyken kilise ve manastırları da turlayın. Fountani veya Pikri Nero su kaynaklarında ferahlayabilir ya da Ontas gibi ilginç mağaraları keşfedebilirsiniz. Ada küçük taş döşeli dar sokakları ile trekking ve kumsalları ile de rahatlamak için çok elverişli.

Kasos Adası Kasos Adası, çok iyi bilinen Krete ve Karpatos adaları arasında yer alıyor. Dağlık ve kayalık yeryüzü şekillerine sahip olan ada, çok farklı türde kuş ve çiçeği barındırıyor. Ada, eski Yunan tarihinde oldukça geniş yer alırken köklü bir denizcilik geçmişine sahip. Bunun sonucu olarak da yerel mimaride kaptan evleri tarzında klasik çizginin ana hatlarını oluşturuyor. Beyaz dış cepheli, renkli pencereli ve yüksek tavanlı iç mimarisi ile görülmeye değer. Adadayken ekzotik ve vahşi bölgeleri keşfedip çok iyi kalitedeki yerel tatları deneyin. Adanın güney kısmındaki berrak sularda yüzün, eğer adanın yerel halkı ile tamamen kaynaşmak isterseniz de temmuz ve ağustos aylarındaki festivallere ve çeşitli özel kutlamalara katılabilirsiniz.