Bahar Kaçamakları için 15 Otel Tavsiyesi

Bahar; sıcak hava, muhteşem güneş ve içimizi ısıtan sıcaklık anlamına geliyor. Eğer; şöyle biraz uzaklara kaçmak istiyorsanız, biraz fantastik biraz da tarihin gizemini barındıran rotalara yönelmekte fayda var.

Hava sıcaklıkları artmış olabilir, tatil yörelerine gideceklerin bikini ve mayoları hazır olsun yanlarında. Sezonda yüksek olan otel ve bilet fiyatlarını da arkanızda bırakarak güzel bir bahar tatili yapabilirsiniz. Birisi -bence hepsi- mutlaka size göre!

Aral Tatil Çiftliği - Bozcaada
Doğa uyanırken birebir içinde olmak, her şeyin doğalına dokunarak insan olduğumuzu hatırlamak, şehir hayatının yorgunluğunu, stresini atmak için Aral en güzel alternatif.

Bozcaada, Çanakkale. 0286 697 83 57 www.araltatilciftligi.com

Otel Sobe - Cunda Adası
Cunda Adası, baharda doğal zambak, glayöl, kala, nergis, bin bir çeşit kokulu çiçekle donanıyor. Enginar, hindiba, cibes gibi otlar masalarda damaklarınızı şenlendiriyor. Taşkahve'de güneş içimizi ısıtırken sohbetlerimize adaçayları eşlik ediyor. Otel Sobe ise tam köyün kalbinde bu havayı soluyor, hem de doğanın sessizliğindeki plajını bu ay konuklarına açıyor.

Cunda Adası Ayvalık 0266 327 31 02 / 03 www.otelsobe.com

Palace Hotel Olive Odore - Kazdağları
Bahar rotası için Saklı cennet; Palace Hotel Olive Odore.. Çanakkale Küçükkuyu'da sırtını kaz dağlarına dayayıp, bahçesini denizle bütünleyen otel, dekorasyonunda doğallığını yöre taşlarını kullanarak koruyan, zeytin ağaçları arasına saklanmış lüks bir küçük otel.

Küçükkuyu, Çanakkale. 0286 752 55 72 / 73 www.oliveodore.com

Alaçatı Casa Bella - Alaçatı
Alaçatı’nın ılık rüzgârı, masmavi deniziyle çiçekli sokaklarında huzur dolu tatil… Geleneksel Alaçatı mimarisindeki taş binasıyla Alaçatı Casa Bella’da, yeşil bahçe ve açık yüzme havuzu bulunuyor. Otel klasik ve modern mobilyalar ve beyaz duvarlarla çağdaş bir dekora sahip. Geniş, havuzlu bahçesi, ferah salonuyla otelden çok ev tarzında tasarlanmış. Ege’nin nimetlerinden beslenen mutfağıyla misafirlerine doğal ve zengin bir kahvaltı sunuyor.
Alaçatı, İzmir. 0232 716 06 74 www.alacaticasabella.com

Baga Hotel - Akyaka
Sessiz şehirler kategorisindeki Akyaka, bahar aylarında gerçekten bu kategoride olmanın hakkını veriyor. İşte bu dönemde, Akyaka'nın en güzel koyunda, en güzel otelinde, baharı, huzuru, doğanın en keyifli halini uygun fiyatlarla yakalama şansını kaçırmayın.

Akyaka, Muğla. 0252 243 45 50 www.baga.com.tr

Villa Aşina - Datça
Datça Villa Aşina'da baharı bilenler bilir, duyanlar görmek, yaşamak ister; gelin havanın ılık, güneşin ve denizin parlak olduğu bu güzel günleri birlikte yaşayın. Ege ve Akdeniz mimarisini vurgulayan çizgileri, renkleri ve detaylarıyla Datça Villa Aşina'da konforunuz ve zevkiniz için, farklı konseptlerdeki 17 odasından birini seçin ve kendinizi Akdeniz'in büyülü atmosferine bırakın.

Datça, Muğla. 0252 712 04 43 www.villaasina.com

Golden Key Bördübet - Marmaris
Baharın canlanışını Bördübet'in eşsiz koyunda rengarenk çiçek kokuları, yemyeşil bir doğa ve huzur dolu kuş sesleriyle karşıladığınızı hayal edin. Mavi ve sakin bir plaj yürüyüşü sonrası her daim gurme lezzetlerin sizi beklediğini bildiğiniz bir bahar kaçamağı yapmaya ne dersiniz? Bördübet Mevkii - Marmaris 0252 436 92 30 bordubet.com.tr

Dalyan Resort Hotel - Dalyan
Dalyan nehri üzerinde yer alan Dalyan Resort, Likya mimarisinden çizgilerinden esinlenmiş bahçesi ile doğa ve tarihe saygının yansıması. Dalyan Çayı'nın kenarındaki otelin manzarası ise muhteşem. Çam ormanlarıyla kaplı dağlar, Kaunos Antik Kenti'nin akropolü ve Dalyan'ın simgesi kaya mezarları, sizleri mistik düşlere götürecek. Dalyan, Muğla 0252 284 54 99 www.dalyanresort.com
Oyster Residences - Ölüdeniz
Ölüdeniz'in, çarpıcı güzelliğe sahip Belcekız Plajının önünde  ve masmavi lagoon'a birkaç yüz metre mesafede olan Oyster Residences, bir bahar kaçamağı için mükemmel bir adres. İster yemyeşil bahçesinde şımartılın, veya erkenden kumlara yayılıp güneşin ve denizin tadını çıkarın; ister yemyeşil, narenciye çiçeklerinin denizin yosun kokusu ile birleştiği rengarenk çiçekli patikalarda tarih ile iç içe yürüyerek Kayaköy, Üzümlü, Cadianda, Faralya ve daha pek çok rotanın tadını çıkarın. 

Ölüdeniz, Fethiye 0252 617 07 65 www.oysterresidences.com

Turan Hill Lounge - Kabak Koyu
Kabak Koyu bahara uyanırken, en büyülü, en yeşil ve dinlendirici zamanını yaşıyor. Aradığınız terapiyi, doğanın sesleri ve huzuru ile Turan Hill Lounge'da bulabilirsiniz.

Kabak Koyu, Fethiye. 0252 642 12 27 www.turanhilllounge.com

Çankaya Konakları - Antakya
Medeniyetler ve Hoşgörü Şehri Antakya'da dünya'nın ilk ışıklandırılan caddesinde 100 yıllık avlulu bir ev Çankaya Konakları. Aynı cadde üzerine Katolik ve Ortodok Kiliseleri, Anadolu'da yapılan ilk camii Habib-i Neccar Camii, Tarihi Eski Antakya Devlet Hastanesi, Tarihi Antakya Askeri Kışlası bulunuyor. Hatay şehrini keşfe çıkmayı da ihmal etmeyin!

Antakya, Hatay. 0326 216 82 82 www.cankayakonaklari.com

Splendid Palas Hotel - Büyükada
Büyükada'nın eşsiz doğasıyla iç içe lüks bir konfor ortamı sunan Splendid Palas Otel'in sakinliğinde dinlenebilir, geçmişin nostaljik heyecanını yaşayabilirsiniz. Sadece birkaç saatliğine bile olsa şehrin stresinden uzaklaşmak isteyenler için her gün Lobby barda kurulan çay saati, Teras Restoranında keyifli bir yemek, günün yorgunluğunu ise manzaralı terasında içkinizi yudumlarken atabilir, adanın baharını ve güneşini doyasıyla yaşayabilirsiniz.

Büyükada, İstanbul. 0216-3826950  www.splendidhotel.net

Tiny Bademli - Dikili İzmir
Ulysses’in, “Güneşi izleyerek kimsenin oturmadığı bölgeleri tanıma deneyimi” sözü gibi, Dikili’de Kalem Adası’nın karşısında kendine özgü bir mekân keşfettik! Tiny Bademli ! 
Tiny Bademli’de ( @tinybademli ) her şeyin ahşaptan yapılmasına özen gösterilmiş. Ahşapın sıcaklığı, denizin maviliği ve zeytin ağaçlarının yeşili uyumla bir araya gelmiş burada…
✏️ Sükût heykelleri gibi dizilmiş ve içinde mutfağı olan bu tiny evler; kendine ait özel bahçeler içinde 26 metrekare genişliğinde düzenlenmiş. 🐶 Evcil dostlarıyla gelenleri de çok mutlu edecek bir mekân burası🫶
https://www.kucukoteller.com.tr/tiny-town-bademli
Masklavi Otel - Alaçam Bursa
Köy dekoru içinde ‘’Bursa Güzeli’’ Masklavi…
Kestel ilçesinin Alaçam Köyü’nün taş yollarından biraz ilerliyorum ve artık köyün bittiği yerde Masklavi başlıyor. Önce yaşlı çam ağaçları karşılıyor beni, sonra Masklavi’nin güler yüzlü ev sahipleri. Masklavi, odaları mitolojiden isimler taşıyan, otantik bir mekân. 
‘’Sıcak’’ sözcüğünü her anlamda kullanıyorum burası için. Huzur, coşku, sessizlik, sakinlik bağlamında. Alaçam’da fon rengi zümrüt yeşili bir tabiat olan nefes kesici bir yerde konumlanmış Masklavi ; Gürcü dilinde ‘’yıldız’’ demek. Öyle bir manzaraya açık ki, tekmil yüreklerin yağlarını eritircesine hem de… Alaçam Köyü ayaklarımın altına görkemli bir halı gibi serili burada…
https://www.kucukoteller.com.tr/masklavi-otel
Mütevelli Çiftliği Dağ Evi - Mudanya Bursa
Bursa tabiata yakışır güzelliği hiç kaybetmiyor. Mudanya’nın biraz dışında çarpıcı doğal panaroma ortasında tek başına bir villa Mütevelli Çiftliği. Son derece özel bir mekan burası. Çift camlı pencereler, bakımlı bir bahçe, yüzme havuzu gibi detaylar derhal göze çarpıyor. Dekorasyon tutarlı: antika ve benzeri mobilyalarla zevkle döşenmiş Mütevelli Çiftliği. Sade ve ölçülü 5 odası, modern banyoları, iyi döşeli salonu ve tam teçhizatlı mutfağı bulunuyor. 
https://www.kucukoteller.com.tr/mutevelli-ciftligi

Madanlar Konağı - Mudurnu Bolu
Mudurnu, Batı Karadeniz bölgesinde, Bolu iline bağlı, tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan köklü bir ilçe. Erken Osmanlı döneminde önemli bir ticaret ve kültür merkezi olan yerleşim ve çevresi, Osmanlı ticaret ve zanaat mirası, sultan camileri, 700 yıllık Esnaf Duası’nın devam ettiği çarşı, ve zengin ahşap konut dokusu dahil, çok sayıda somut ve somut olmayan kültür ve tabiat varlığı barındırmakta. Dar ve sessiz bir vadi içinde konumlanan ilçe 2015 yılında CittaSlow (Sakin Şehir) unvanını aldı ve ‘Mudurnu Ahi Kenti’ olarak UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde. Doğal, tarihi ve kültürel güzellikleri ile Mudurnu, İstanbul-Ankara arasında ve Abant Gölü’ne çok yakın (20 km) olmasına rağmen, hala az bilinen bir mücevher...
https://www.kucukoteller.com.tr/madanlar-konagi
Ala Glamping, Sülüklü Göl Tabiat Parkı Bolu
Bolu Sülüklü Göl’de Doğanın Kalbinde, Göl Kenarında Glamping Deneyimi için ailece @alaglamping ‘e geldik Perşembe günü.👨‍🌾🌿
Sahibi Hüseyin, çok kibar ve ilgili biri. Asırlık çamların ve sık ağaçların arasında, doğanın ve kuş seslerinin eşliğinde muhteşem Sülüklü Göl manzaralı glamping çadırımızda, canlı yaban hayatının içinde, gayet güvenli bir şekilde konaklama deneyimi yaşadık burada.
https://www.kucukoteller.com.tr/ala-glamping-suluklu-gol-tabiat-parki