Alaçatı'nın En İyi 15 Butik ve Küçük Oteli

Tatil denince akla ilk gelen yerlerden biri tartışmasız Alaçatı. Özellikle son yıllarda popüler turizmin merkezlerinden biri olan Alaçatı, denizi ve dillere destan rüzgârının yanı sıra pek çok farklı özellikleri ile de ön planda aslında.

Dar sokaklarındaki Bodrum’u andıran mimarisi ile evleri oldukça samimi ve şirin bir kere. Akşamüstü, sokaklarında gezerken kendinizi sanki yıllardır orada yaşıyormuşsunuz gibi hissettiriyor size. Mavi beyaz badanalı evlerin her birinin penceresinden renkli çiçekler ve begonviller sarkıyor. Küçük dükkânlarının önündeki esnafla selamlaşırken dostmuşsunuz havası yayılıyor. Herkes tanıdık sanki Alaçatı’da.

Denizi ve doğası zaten anlatmakla olacak gibi değil. Plajlarının güzelliği ve temizliği, her daim esen ılık rüzgârı sizi tatil boyunca bırakmıyor. Akşamları merkezdeki restoranlarda balıkların ve çeşit çeşit Ege mezesinin tadına bakarken mutluluk kaplıyor her yanınızı. Eğer biraz farklı aktiviteler isterseniz zamanını takip edip Alaçatı’nın meşhur otlarıyla enfes yemeklerin yapıldığı Alaçatı Ot Festivali’ne ya da çocukluğunuzun en güzel anılarını canlandıracak Alaçatı Uçurtma Festivali’ne de katılabilirsiniz. İşte bu da Alaçatı’nın diğer sıcak yüzü!

Biz de siz bu kadar güzel şeylerden mahrum kalmayın, bu yaz rotanızı Alaçatı’ya çevirin diye sitemizde, konuklar tarafından en beğenilen Alaçatı’nın en güzel 15 butik otelini seçtik!
Bu otellerde en iyi fiyatları bulmak için Enuygun.com’un Alaçatı otelleri sayfasına da göz atabilirsiniz.

Not: İşte Seçtiğimiz Oteller, sıralama karışıktır.

İşte Alaçatı Otelleri;

1-  Köşe Konak Otel
Alaçatı küçük otel deyince herkesin aklına gelen begonvillerin sardığı eşsiz taş yapılar gelir akla. Otel sahipleri aile de, bir begonvil sever olarak bu taş otelin her taşını özenle seçerek, binanın kuruluş aşamalarında tek tek her detayı düşünerek oluşturmuş bu yapıyı.
Otel sahibesi Aytül Hanım’ın elleriyle yaptığı seramikleri serpiştirilmiş, Harley Davidson hayranı Şükrü Bey ve Berk Bey’ in özel tasarımlarına yer verilmiş. Dedelerinin elleriyle oyduğu ahşap plakayı baş köşelerine yerleştirmişler.
http://kucukoteller.com.tr/kose-konak-otel-alacati



2-  Antmare Hotel
Şık konseptli Port Alaçatı evleri ile sörf merkezinin tam ortasında kalan Antmare, muhteşem manzarası, özel hizmeti ile huzuru yakalayabileceğiniz bir tatil vadediyor. Tamamı doğal ahşap, taş ve mermerden oluşan otel Güney Fransa St. Tropez’deki Grimaud Köyü mimarisinden esinlenerek inşa edilmiş.
http://kucukoteller.com.tr/antmare



3- Casa Bella Hotel +12
Alaçatı’nın ılık rüzgârı, masmavi deniziyle çiçekli sokaklarında huzur dolu tatil… Geleneksel Alaçatı mimarisindeki taş binasıyla Alaçatı Casa Bella’da, yeşil bahçe ve açık yüzme havuzu bulunuyor. Otel klasik ve modern mobilyalar ve beyaz duvarlarla çağdaş bir dekora sahip.
http://kucukoteller.com.tr/casa-bella-hotel



4- Sultan Konak Hotel
Hayallerin sandıklardan çıkarılıp işlendiği, sevgiyle bezendiği, huzurla sizi kucaklayan bir otel Sultan Konak. Taşların arasında, salonda ve misafir odalarında her dem yeni ayrıntılar keşfedeceğiniz, hikayeler dinleyeceğiniz bir taş ev.
http://kucukoteller.com.tr/alacati-sultan-konak



5- İncirliev
Konukların, sanki cennetten ufak bir köşe dediği İNCİRLİEV hem Alaçatı’nın hareketli noktalarına çok yakın, hem de gerçek bir köy dinginliğinde, sakin ve tarihi dokunun bir parçası. Odalar yüksek tavanlı, geniş ve ferah. Özel Odalar genelde ilk tercih, Beyaz Oda ise balayı çiftlerinin favorisi!
http://kucukoteller.com.tr/incirliev-alacati



6- Deniz Kabuğu Otel
Denizkabuğu Otel, köyün içinde sayılacak kadar merkeze yakın ve aynı zamanda geceleri odalardan sadece ağustos böceklerinin duyulacağı kadar kalabalıktan uzak, doğanın içinde bir otel.
http://kucukoteller.com.tr/deniz-kabugu



7- Cumbalı Konak
Cumbalı Konak, Alaçatıdaki yaşama en büyük şahidin “taşlar” olacağı düşüncesi ile yörede yıkılan eski rum evlerinden parça parça taş toplanarak inşa edilmiş bir konak. Tasarımını Alaçatı’ya has Rum mimarisinden alan konağın her biri birbirinden farklı dekore edilmiş ve isimlerini yöreye has bitkilerden almış üçü cumbalı toplam 14 odası mevcut.
http://kucukoteller.com.tr/cumbali-konak



8- Sedirli Ev
Eski Yeşilköy, İstanbullu, yeni Alaçatılı Zeynep Erdem’in 1978 yılında Ilıca’da başlayan Çeşme sevdası, 2008 yılında Alaçatı’da açtığı küçük oteli Sedirli Ev macerası ile devam ediyor. Yazın taş duvarlar arasında serin, kışın şömine başında sıcacık oturup keyifli zamanlar geçirebileceğiniz, içkinizi yudumlayabileceğiniz samimi, rahat, nostaljik ev ortamına sahip küçük bir otel.
http://kucukoteller.com.tr/sedirli-ev-alacati



 9- Zoe Otel - https://www.kucukoteller.com.tr/zoe-otel-alacati
''Kiklad Adalarının mimarisini, Alaçatı esintisiyle birleştirerek, ikinci bir hayat yaratma fikrinden ortaya çıkan ZOE, güzel bir tatil geçirmeniz için sizleri mutluluğa davet ediyor... Biz, bu etkileşimden yararlanarak, birbirinden çok farklı gibi görünen ama aslında aynı olan medeniyetlerin, doğa ve sanat yaklaşımlarını, ZOE hayatı altında sentezlemeyi amaçladık



10- Soliport Hotel & Spa - https://www.kucukoteller.com.tr/soliport-hotel--spa
Alaçatı/Çeşme'de deniz kenarında bulunan Soliport;  başarılı ve deneyimli mutfak ekibinin hazırladığı harika kahvaltı ve nefis lezzetlerin bütünleştigi akşam yemekleriyle Lamas Restaurant ve infinity havuz kenarında hizmet veren Limeberry snack pizza, pide, hamburger çeşitleri ve hafif atıştırmalıklarla güne keyif katıyor.


11- Köstem Otel - https://www.kucukoteller.com.tr/kostem-otel
Alaçatı'nın merkezinde konumlanan Köstem Hotel, Alaçatı Bey'i Hacı Memiş'in Torunu tarafından tasarlanmış taş örgüsü, ünlü iç mimar Selina Kazazoğlu'nun vizyonu ve katkılarıyla farklı bir mimari görünüme sahip.



12- Alakapı Hotel - https://www.kucukoteller.com.tr/alakapi-hotel
Otel iddialı!
'Alakapı'da kendinizi evinizde hissedeceksiniz' diyor...
Otel, Alaçatı’nın cumbalı oda ve taş bina geleneğinin bir devamı olup modernize edilmiş hali. Odaları son derece modern ve şık döşenmiş, mobilyalar doğal ve el yapımı masif malzemeden oluşuyor. Bahçesi ise alışılagelmiş butik otel bahçelerinden çok farklı.



13- BeyEvi Otel - https://www.kucukoteller.com.tr/beyevi-alacati-otel
Mevsimin bu demleri Alaçatı güzelleştikçe güzelleşiyor. Capcanlı sokakları, çiçeklerle süslenmiş taş evleri, en olmadık yerde karşımıza çıkan dükkânları ve kafeleri ile beklenmeyecek sürprizlerle dolu bir yer burası. Kendimizi mutlu hissetmek için öyle çok şey var ki hayatta, işte Alaçatı bize bunları hatırlatıyor kısacası.



14- Port Ladera Hotel - https://www.kucukoteller.com.tr/port-ladera-hotel
Port Ladera Alaçatı Hotel, Alaçatı’nın dünyaca ünlü rüzgar sörfü merkezine sadece 3 dakika, Alaçatı Marina’ya 2 dakika, Alaçatı merkeze ise 10 dakika mesafede, ayın doğuşunu odanızdan seyredebileceğiniz eşsiz bir konumda yer alıyor…

Port LaDera Alaçatı bizler için sadece sizleri tatilinizde ağırlayacağımız bir otel değil, sizleri bugüne kadar bildiğiniz veya gözlemlediğinizden daha farklı ve samimi bir Alaçatı’da, şık, en ince ayrıntısına kadar özenle hazırlanmış bir ortamda, rahat ettirerek Alaçatı yaşamının en gözde yerinde konuk edebileceğimiz bir ortam.


15- Suess Alaçatı - https://www.kucukoteller.com.tr/suess-alacati-otelAlaçatı’dan Yeni Keşif! Alaçatı’da şaşırtıcı büyüklükte güzel bir bahçe içinde, dışarısıyla büsbütün kopuk, kapalı bir dünya Suess Otel.
Nispeten gözden ırak, bir yanı zeytinliklerle bir yanı çamlarla sarılı şık bir mekân burası. Büyük havuza, kuytu sessiz köşelere, güzel lezzetlere sahip.