Yakın rota önerisi: editörün objektifinden Burgazada

Sonbaharı ve Kışı İstanbul’da karşılayanlar için en güzel hafta sonu alternatiflerinden ya da gezi rotalarından biri de Burgazada.

Burgazada, Prens Adaları arasındaki en sakin adalardan biri. Günübirlik gezileriniz için de oldukça uygun. Kolaylıkla ve kısa sürede feribotla ulaşabilirsiniz adaya. Şehrin kalabalığından yavaş yavaş uzaklaşırken adanın sükûneti sarmaya başlar sizi. Adaya adımınızı attığınız anda zaten içine alıyor sizi ada. At arabalarının geçtiği daracık sokakları, eski Rumlardan kalan tarihi evlerin güzelliği, rengârenk çiçekleri ve yemyeşil ağaçları deniz kokusuyla da bütünleşince daha da güzel oluyor.

Şöyle güzel bir Ekim sabahı erkenden kalkın gidin adaya. Kahvaltınızı orada yapın, adanın deniz kokan kafelerinde. Adanın dar sokaklarında yürüyüş yaparken ya da bisikletle gezerken renkli renkli ve lezzetli dondurmaların tadına bakın. Akşam hemen dönmeyin, en az bir gece Büyükada'da geçirin akşamı. Akşam da deniz kenarında şöyle güzel bir balık restoranında manzaraya karşı içeceğinizi yudumlayın. Adanın en lezzetli mezeleri eşlik etsin size. Gece de güzel bir Büyükada otelinde rahat uykunuza dalın. Sabah o kadar dinç uyanacaksınız ki göreceksiniz, ada size iyi gelmiş!

Küçük bir sırt çantası ve rahat yürüyüş ayakkabılarınız yanınızda olsun yeter. Fotoğraflarla tarihe not düşmeyi unutmayın. İyi gezmeler.

İzim Bozada - Editör
www.kucukoteller.com.tr