Kapadokya'da gün batımı safarisi

Kapadokya'ya eşsiz doğal güzelliklerini görmek için gelip gün batımından önce başlayan ATV turlarına katılan turistler, peribacaları arasında gezinti yaparak güneşin batışını izleme keyfi yaşıyor.

Peribacaları, kayadan oyma tarihi manastırları, mağara otelleri ve milyonlarca yılda oluşan doğal kaya oluşumlarıyla tanınan Kapadokya'da, sıcak hava balonlarıyla kuşbakışı izlenilen peribacaları arasında ATV araçlarla düzenlenen tura katılan turistler, bölgenin masalsı güzelliklerini yakından görme imkanı buluyor.


Doğal kaya oluşumlarıyla kaplı vadilerde gezinti yapan turistleri taşıyan çok sayıda ATV'nin aynı anda katıldığı gün batımı turu, vadilere ışık hüzmeleri bırakarak kaybolan güneşin batışıyla sona eriyor.


Kapadokya'da günün her saatinde yapılabilen ATV turları için gün batımının en güzel izlendiği yamaçlara yönelik yeni güzergah belirleniyor. Güneşin batışına iki saat kala Göreme beldesinden başlayan turda, çeşitli vadilerin arasında yapılan gezintinin ardından Güllüdere Vadisi yamaçlarında mola veriliyor. Araçlarını park eden turistler burada güneşin batışını izliyor.


 

Turistler hem geziyor hem eğleniyor

Bölgede ATV araç turu düzenleyen bir firmada rehberlik yapan Ertuğrul Demirhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemde turistlerin ATV'lerle düzenlenen günbatımı turuna yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Güneş batmadan iki saat önce Çavuşin ve Aşk vadilerinden geçen güzergahı izleyerek gezinti yapıldığını anlatan Demirhan, gün batımı için yamaçlarda mola verilerek turistlerin manzarayı izlemelerinin sağlandığını kaydetti.

Demirhan, "ATV turunda iki saat boyunca misafirlerle vadileri geziyoruz. Belli bir noktada mola vererek müşterilerimize gün batımını izletiyoruz. Bu araçlar arazi şartlarına uygun olduğu için turistler hem geziyor hem eğleniyor." dedi.   


 

"Burası gerçekten muazzam bir yer"

Bölgenin tarihi ve turistik mekanlarını gezmek için Antalya'dan gelen Hasan Ceylan, peribacaları arasında gezinti yapmak için ATV turunu tercih ettiğini, vadilerdeki gezintinin ardından gün batımını izlediğini söyledi. 

Ceylan, "Sıcak hava balon turuna katıldık, Kapadokya'da gün doğumunu yukarıdan görmek çok ayrı bir şey ama yürüyerek birçok yeri gezemiyoruz bundan dolayı bir de ATV turu yapmak istedik. Gün batımını da böylece bölgede izledik, burası gerçekten muazzam bir yer." diye konuştu.  


 

Ceylan, turda çok sayıda yabancı turistle karşılaştığını dile getirerek, "Türkiye'de yaşayan herkesin buraları görmesi gerekiyor. İnsanlar Çin'den gelip geziyorken bizim insanımız açısından görmemek büyük bir kayıp." ifadesini kullandı. www.kucukoteller.com.tr/kapadokya-otelleri.html

AA - NEVŞEHİR - Behçet Alkan