Kemer Rehberi

Antalya’ya bağlı bir turizm beldesi olan Kemer, merkeze yaklaşık olan 40 kilometre uzaklıkta. Kemer; tesisleri, kumsalı, tatil köyleri ile güneydeki, son derece organize ve modern turizm beldelerinden biri.
   

Kemer’in yerleşim olarak tarihi M.Ö. 2000’li yıllara kadar uzanır. O zamanlardan bugüne kadar pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapan Kemer, günümüze kadar bazı tarihi eserleri de ulaştırmış. Gerek Türklerden önceki devletlerden gerekse de Türklerden kalan kalıntıları görebilirsiniz.   

Bugün Kemer'in bulunduğu yerde, 1910'lu yıllarda Eski Köy adı ile bilinen ve dağlardan gelen seller sonucu göl ve bataklıklardan oluşan bir yerleşim yeri vardı. Eski Köy halkı, kendilerini bu sellerden korumak için, dağların eteklerine 23 km. uzunluğunda, taş duvar ördüler. Sonraları, bu duvar nedeniyle köylerine Kemer adını vermişler.
   

1960'lı yıllara kadar karayolu olmadığı için, ulaşımı sadece deniz yolundan sağlanan Kemer, 1980 sonrasında uygulanan Güney Antalya Turizm Projesi kapsamında yol ve diğer altyapı işlemlerinin tamamlanmasıyla hızla gelişmiş. Bugün Türkiye'nin en gözde turizm merkezlerinden biri haline gelmiş.   

Toros Dağları'nın batı eteklerinde, Antalya şehir merkezine 40 km. mesafede bulunan ve 52 kilometrelik uzun kıyı şeridi boyunca uzanan Kemer ilçesi, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri. Masmavi denizi, yemyeşil çam ormanları, tarihi ve kültürü ile görülmeye değer bir tatil beldesi. Denizle orman o kadar iç içe girmiş ki çam ağaçlarının gölgelik olarak kullanıldığı plajlar bile var Kemer’de.   

Kemer’in turistlerin ilgisini çeken en büyük özelliği de zaten dağların, denizin ve çam ormanlarının bir noktada birleşmesi. Üstelik Kemer’in upuzun plajları da tamamen doğal plaj. Girintili çıkıntılı bu kıyılarda henüz keşfedilmemiş pek çok koy ve küçük limanlar bulunur.    

Kemer gelişen bir turizm beldesi olmaya başladığından beri her yıl, çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. O kadar ki yaz aylarında ilçenin nüfusu neredeyse 3 katına çıkıyor diyebiliriz.   

Kemer’de gelen tüm misafirleri ağırlamak için pek çok konaklama tesisi bulunuyor. Merkezde bulunan Kemer otelleri genellikle büyük tatil oteli şeklinde hizmet veriyor. Butik ve küçük otellerin ya da pansiyonların sayısı merkezde daha az. Genellikle denizin biraz daha gerilerinde, yüksek düzlüklerde butik oteller bulabilirsiniz. Ama genel olarak butik otellerin sayısı, diğer pek çok tatil beldesine nazaran oldukça az.
Kemer otellerinin hangisinde konaklarsanız konaklayın merkeze, çarşıya ve restoranlara yakın konumda oluyorsunuz. Kemer otellerinin bazıları tatil sezonunun başlaması ile hizmete açılırken bazıları tüm yıl hizmet veriyorlar. Butik oteller genellikle oda kahvaltı çalışırken, büyük tatil otelleri yarım pansiyon ya da her şey dâhil çalışıyorlar.
Kemer butik otelleri denize yakın konumda olsalar da hemen hepsinin kendilerine ait bir de yüzme havuzu bulunuyor. Dolayısıyla çocuklu aileler için de uygun imkânlar sağlıyorlar.
Eğer Kemer otellerinde konaklamak isterseniz buna önceden karar vermeniz gerekebilir. Çünkü Kemer otelleri yaz tatil sezonunun başlaması ile oldukça yoğun hizmet veriyorlar. Üstelik erken rezervasyon yaptırarak bazı sürprizlerden de faydalanabilirsiniz.
Kemer otel fiyatları oldukça çeşitli. Genelde uygun fiyatlar sunuyorlar. Yaz aylarında dönemsel olarak farklılıklar gösterebiliyorlar ama genel olarak, her kesimden tatilcinin bütçesine uygun fiyatlar var diyebiliriz.
BEYCİK
   

Beycik tatil beldesi Antalya’nın Kemer İlçesine bağlı olup Türkiye'nin İsviçre'si olan Olimpos-Beydağları üzerinde harikulade deniz, orman ve dağ manzaralı bir yerleşim alanıdır. Deniz seviyesinden yaklaşık olarak 1000 m. yüksekliktedir.
Beycik Köyü, henüz tam keşfedilmemiş, oldukça sessiz ve sakin bir dağ köyü. Olimpos Milli Parkı ve tarihi Likya Yolu üzerinde bulunuyor. Antalya merkezin yaklaşık olarak 70 kilometre kadar güneybatısında yer alıyor. Denize uzaklığı ise aracınızla gittiğinizde yaklaşık 20 dakika. Nem oranı düşük olduğu için sıcak yaz aylarında bile oldukça serinletici ve tertemiz bir havası var Beycik Köyü’nün.
   

Beycik Köyü, ayrıca doğa güzellikleri ile yerli ve yabancı misafirlerin ilgi odağı halinde. Burada dağ, deniz ve orman iç içe geçmiş. Köyün çevresi dağ ve deniz sporlarına da oldukça elverişli. Sabah ve akşamları yürüyüş yaparak stres atar, belki de tertemiz havasıyla pek çok rahatsızlığınızı, büyükşehirlerin ve tüm yılın yorgunluğunu oldukça hafifletirsiniz.
   

Beycik Köyü’nde konaklama tesislerinin sayısı oldukça az. Genellikle dağ evi şeklinde hizmet veriyorlar. Yaz tatil sezonunun başladığı nisan ayında hizmete giriyorlar ve kasım ayına kadar da çalışıyorlar. Beycik Köyü otel fiyatları ise genellikle uygun seçenekler sunuyor.
   

Eğer siz de bu yaz Kemer’i görmeyi planlıyorsanız şimdiden çantanızı hazırlamaya başlayın. Size yardımcı olacak Kemer otelleri, Kemer otel fiyatları, uygun fiyat seçenekleri ve rezervasyon olanakları gibi bilgileri sitemizden öğrenebilirsiniz. İyi tatiller…

Filtreler
Tesisteki Olanaklar
Tümünü Gör (14)
Daha Az Göster
Nereye Gidiyorsunuz?
Giriş
28.03.2024
Çıkış
29.03.2024
Misafirler
2 misafir

Olympos Mountain Lodge

4.6 · Harika · 11 yorum
Deniz ile toprağın, kayanın, güzellik ile sükûnetin birbirine dolandığı, tabiatın başrolde olduğu bir mekân.
En iyi fiyat alınıyor

Sıkça Sorulan Sorular

Kemer bölgesindeki hangi oteller güzel manzaraya sahip?
Olympos Mountain Lodge yüksek konumda, çam ormanları ile çevrili harika bir manzarası var.
Kemer bölgesindeki ortalama otel fiyatları nedir?
Otel fiyatları için sitemizi inceleyebilirsiniz.
Kemer bölgesindeki hangi oteller güzel kahvaltı servisine sahip?
Amore Hotel, arkanızda Toroslar, önünüzde zengin bir serpme kahvaltı ve alabildiğine sükunet...
Kemer bölgesindeki havaalanına yakın en iyi oteller hangileridir?
Antalya Havalimanı 86 km uzaklıkta bulunuyor. Sitemizde refere ettiğimiz yerleri inceleyebilirsiniz.